Lees nu de digitale EVMI Hygiënespecial
Het blijft een lastig onderwerp, hygiëne. In tijden van corona zijn we daar nog eens extra op gewezen, maar ook zonder corona zijn er genoeg voorbeelden te vinden van hoe ‘makkelijk’ het mis kan gaan. Best een onderwerp om scherp op te zijn én te blijven.
Er zijn bedreigingen genoeg: bacteriën, micro-organismen, virusdeeltjes, bestrijdingsmiddelen, vervuilingen door lekkages uit machines of compressoren. Om nog maar niet te spreken over biofilms. Hardnekkig, lastig op te sporen en nog lastiger te bestrijden.
In deze special hebben we weer veel informatie, verhalen en interviews voor je verzameld. Bijvoorbeeld hoe je aan de slag gaat met de nieuwe hygiënecode, WUR-onderzoeker Hermien van Bokhorst-van de Veen over de strijd tegen biofilms en hoogleraar Levensmiddelenmicrobiologie Marcel Zwietering over salmonellabesmettingen bij Ferrero.
Dossiers
Meer over
Lees ook
Lancering Hygiënespecial 2021 online magazine
De Hygiënespecial van 2021 is nu te lezen als online magazine. Het blad staat wederom vól met hygiënenieuws uit alle food branches, van vlees tot ijs, met zowel inzichten uit de wetenschap als aandacht voor diverse bedrijven.
Definitieve datum Food Technology 1 en 2 december 2021
De definitieve datum voor Food Technology 2021 is bekend. Dit nieuwe kennis- en netwerkevenement vindt plaats op 1 en 2 december 2021 in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Dat maken organisatoren Mikrocentrum en Vakblad EVMI vandaag bekend.
Uitwerpselen en ongedierte bij tientallen bakkers, slagers en vishandels
De Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft op verzoek van RTL Nieuws inspectierapporten openbaar gemaakt van een kleine 100 voedingswinkels die onder toezicht stonden vanwege slechte hygiëne. Soms duurde het maanden voordat een vieze winkel gesloten werd.