Lees nu de digitale EVMI Hygiënespecial

Digitaal magazine EVMI Hygienespecial 2022

Het blijft een lastig onderwerp, hygiëne. In tijden van corona zijn we daar nog eens extra op gewezen, maar ook zonder corona zijn er genoeg voorbeelden te vinden van hoe ‘makkelijk’ het mis kan gaan. Best een onderwerp om scherp op te zijn én te blijven.

Er zijn bedreigingen genoeg: bacteriën, micro-organismen, virusdeeltjes, bestrijdingsmiddelen, vervuilingen door lekkages uit machines of compressoren. Om nog maar niet te spreken over biofilms. Hardnekkig, lastig op te sporen en nog lastiger te bestrijden.

In deze special hebben we weer veel informatie, verhalen en interviews voor je verzameld. Bijvoorbeeld hoe je aan de slag gaat met de nieuwe hygiënecode, WUR-onderzoeker Hermien van Bokhorst-van de Veen over de strijd tegen biofilms en hoogleraar Levensmiddelenmicrobiologie Marcel Zwietering over salmonellabesmettingen bij Ferrero.

Lees de EVMI Hygiënespecial hier online.

Dossiers
Lees ook
Janet Kooren nieuwe hoofdredacteur EVMI

Janet Kooren nieuwe hoofdredacteur EVMI

EVMI, vakblad voor de voedingsmiddelenindustrie heeft een nieuwe hoofdredacteur. Janet Kooren, voorheen onder andere hoofdredacteur van Automatie PMA, komt de gelederen van Alea Publishers versterken.

Sea Fresh scoort 100 procent bij IFS keurung

Sea Fresh scoort 100 procent bij IFS keurung

Sea Fresh haalde een score van 100 procent bij een onverwachte IFS audit. Tijdens de tweedaagse audit, die begon op 21 oktober, werd geen enkele opmerking gevonden op het gebied van processen, handboek, hygiëne en productie.

Food Technology verplaatst naar juni 2021

Food Technology verplaatst naar juni 2021

Het nieuwe kennis- en netwerkevenement Food Technology 2021 wordt verplaatst, van januari naar 16 en 17 juni. Ook de locatie wijzigt. Het evenement vindt nu plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Dat maken organisatoren kennis- en netwerkorganisatie Mirkocentrum en Vakblad EVMI bekend.