Limburgse haringkampioen Molenaar scoort

Volendammer Vishandel Molenaar_foto Henk Riswick

Foto: Henk Riswick

Op woensdagmiddag staat Volendammer Vishandel Molenaar op de markt in het Limburgse Echt. De afgelopen twee jaar won deze vishandel de nationale haringtest in Limburg. Het geheim van deze visverkoper schuilt in het ontdooiproces van de haring. Dat komt de smaak ten goede.

Met de naam Volendammer Vishandel is niets gelogen, want Molenaar blijkt namelijk daadwerkelijk uit Volendam te komen. Iedere woensdagochtend vertrekt Thomas Molenaar samen met medewerker Scott Jonk uit Volendam met de wagen vol geladen naar Limburg. Daarbij dient de vrachtwagen als volwaardige koel- en diepvriesmagazijn. Mocht hij onverhoopt te kort komen, dan wordt het rijdende magazijn ’s nachts aangevuld door de groothandel uit Spakenburg op haar route naar het Duitse Ruhrgebied.

Molenaar en medewerker overnachten iedere week twee nachten in een B&B in Stevensweert en rijden vrijdagavond weer naar huis. In tegenstelling tot vader Thoom die tot afgelopen januari 39 jaar naar Limburg reisde, rijden Thomas en zijn medewerker op zaterdag nog een keer naar Brabant voor een standplaats in Vught. Op die dag krijgt het duo versterking met Thomas’ vriendin Chantal die doordeweeks een opleiding tot verpleegkundige vormt.

Molenaar junior werkt alweer acht jaar in de ambulante vishandel. “Vanaf mijn zestiende, direct vanaf de middelbare school. Ik moest toen nog wel een Mbo-opleiding doen en heb toen SVO Visverkoopmedewerker gevolgd in Heerhugowaard."

Meer weten over Thomas Molenaar en Volendammer Vishandel Molenaar? Lees dan het complete artikel online of in Vismagazine 5-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar €75,- ex btw. 

Lees ook
‘We willen de viswagen van vader overnemen’

‘We willen de viswagen van vader overnemen’

Uitdaging, verantwoordelijkheid, vrijheid en afwisseling: dat zocht Aafke de Graaf (17) in een opleiding. De havo bracht haar dat niet. Toen Aafke de mbo-opleiding Generation Food van SVO vakopleiding food ontdekte, was ze zo enthousiast dat ze stopte met de havo en bij SVO begon. Met succes: Aafke’s hart ligt bij food én bij vis.

Oorkonde Stichting Noordzeevis uit Scheveningen voor Vishandel van Eeden

Oorkonde Stichting Noordzeevis uit Scheveningen voor Vishandel van Eeden

Vishandel van Eeden ontving donderdag 1 oktober een oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen vanwege het met passie aanbieden en actief bijdragen aan het geliefd maken van vis uit eigen zee.

Fiscale aspecten aan beursbezoek

Fiscale aspecten aan beursbezoek

Als ondernemer wilt u natuurlijk op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in uw branche. U bezoekt daarom misschien wel eens een vakbeurs. Hoe dient u fiscaal om te gaan met deze kosten?