Limburgse haringkampioen Molenaar scoort

14 augustus 2020 Erik Kruisselbrink
Foto: Henk Riswick

Op woensdagmiddag staat Volendammer Vishandel Molenaar op de markt in het Limburgse Echt. De afgelopen twee jaar won deze vishandel de nationale haringtest in Limburg. Het geheim van deze visverkoper schuilt in het ontdooiproces van de haring. Dat komt de smaak ten goede.

Met de naam Volendammer Vishandel is niets gelogen, want Molenaar blijkt namelijk daadwerkelijk uit Volendam te komen. Iedere woensdagochtend vertrekt Thomas Molenaar samen met medewerker Scott Jonk uit Volendam met de wagen vol geladen naar Limburg. Daarbij dient de vrachtwagen als volwaardige koel- en diepvriesmagazijn. Mocht hij onverhoopt te kort komen, dan wordt het rijdende magazijn ’s nachts aangevuld door de groothandel uit Spakenburg op haar route naar het Duitse Ruhrgebied.

Molenaar en medewerker overnachten iedere week twee nachten in een B&B in Stevensweert en rijden vrijdagavond weer naar huis. In tegenstelling tot vader Thoom die tot afgelopen januari 39 jaar naar Limburg reisde, rijden Thomas en zijn medewerker op zaterdag nog een keer naar Brabant voor een standplaats in Vught. Op die dag krijgt het duo versterking met Thomas’ vriendin Chantal die doordeweeks een opleiding tot verpleegkundige vormt.

Molenaar junior werkt alweer acht jaar in de ambulante vishandel. “Vanaf mijn zestiende, direct vanaf de middelbare school. Ik moest toen nog wel een Mbo-opleiding doen en heb toen SVO Visverkoopmedewerker gevolgd in Heerhugowaard."

Meer weten over Thomas Molenaar en Volendammer Vishandel Molenaar? Lees dan het complete artikel online of in Vismagazine 5-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar €75,- ex btw. 

Altijd op de hoogte blijven?