Luxe vis voor koopkrachtige klant

20 januari 2021 Erik Kruisselbrink
Foto: Koos Groenewold

Een blik in de vitrine bij Vismakelaar Poseidon op de Vismarkt in Groningen laat een aantal opvallende, exclusieve producten zien zoals wilde zeebaars, harder en wilde wadoesters. Eigenaar Raymond Weessies mikt vooral op klanten in het hogere segment. “Ik focus niet op kiloknallers en grote bakken met vis. Ik verkoop vis van A-kwaliteit waar mensen voor willen betalen.”

Raymond Weessies (30) begon zes jaar geleden op drie markten in Groningen na een soort van carrièreswitch maar wel met de nodige ervaring als ambulant vishandelaar. Drie dagen in de week staat hij op de Groninger Vismarkt, een in het oog springende locatie. Hij vertelt hoe dat zo kwam. “Ik ben 12 jaar geleden, als bijbaantje, begonnen bij de Groninger Vishandel van Chris Zwier. Eerst alleen op de zaterdag maar daarna ook wel eens op vrijdag en de dinsdag. Dat kon prima naast mijn studie commerciële economie aan de Hanze Hogeschool Groningen en ik wilde graag geld verdienen. Dus veel uren maken, vond ik helemaal prima.

Zes jaar geleden gaf Zwier aan dat hij wilde stoppen. “Chris was bij wijze van spreken geboren in een ‘viskist’ en wilde wel eens wat anders. Op dat moment was ik net halverwege mijn opleiding. Maar zo’n kans komt niet vaak voorbij: een wagen met de plek op de markt erbij en ik vond het hartstikke leuk om te doen. Mijn studie zou ik altijd wel weer kunnen oppakken, als ik zou willen. Ik heb er met familie en vrienden over gepraat en toen de knoop doorgehakt en mijn studie stopgezet.”

Meer weten over Vismakelaar Poseidon? Lees dan het complete artikel online of in Vismagazine 9-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af op Vismagazine en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 excl btw!

Altijd op de hoogte blijven?