Marel breidt locatie Boxmeer verder uit

Marel verbouwing Boxmeer

In februari 2022 start Marel met de verbouwing van de locatie in Boxmeer. Vanwege de groei van deze locatie heeft Marel gekozen voor uitbreiding zodat het bedrijf een toekomstbestendige werkomgeving kan creëren voor alle medewerkers. “Daarbij blijft vrijwel geen enkele vierkante meter van het huidige gebouw ongemoeid”, aldus Marel in het persbericht.

Het is niet de eerste keer dat de locatie in Boxmeer onder de schop gaat. In 2018 voltooide Marel hier nog een nieuwe kantoorvleugel, een vernieuwd R&D centrum en een uitbreiding van de productieruimte om aan de groeiverwachtingen te voldoen. Nu die groei verder doorzet, is verdere uitbreiding nodig.

De toekomst

Met de uitbreiding wil Marel ‘de werkplek van de toekomst’ gestalte geven, om voor zowel huidige als toekomstige medewerkers een aantrekkelijke werkgever te zijn. Per afdeling wordt gekeken naar maatwerk: een HR afdeling heeft andere prioriteiten, zoals bijvoorbeeld privacy, dan een inkoopafdeling. Het uiteindelijke doel van de verbouwing is niet zozeer een groter, maar een ader gebouw te creëren. Marel streeft er niet zozeer naar om een groter gebouw te realiseren, maar wel een ander soort gebouw. Kantoor is niet meer alleen een werkplek. Marel wil een inspirerende omgeving bieden, een innovatiecampus waar betrokkenheid en interactie op vele manieren mogelijk zijn.

Duurzaamheid

De uitbreiding vindt plaats in drie fasen, uitgestrekt over meerdere jaren. De eerste fase moet volgens de planning in de herfst van 2022 gereed zijn. Deze fase omvat een nieuw te bouwen magazijn van 12.000m2 op een aangekocht perceel dat grenst aan het bestaande Marel pand. Duurzaamheid is hierbij belangrijk, zoals goede isolatie, zonnepanelen, gasloze verwarming, optimale luchtverversing, geminimaliseerd energieverbruik en gereguleerde afvalstromen.

In de tweede fase wordt het bedrijfsrestaurant aangepakt, evenals de oudere kantoorvleugels en een modernisering van de mechanische productie. En tot slot, de laatste fase. Dit omvat de verplaatsing van het DemoCenter en een upgrade van de assemblage-afdeling.

Marel

Marel levert verwerkingssystemen voor de pluimvee-, vlees- en visindustrie over de hele wereld. Het team van Marel bestaat uit 7000 medewerkers opererend vanuit 32 landen en een netwerk van meer dan 100 agenten en distributeurs.

 

Dossiers
Lees ook
‘Controle over een gezonde productie’

‘Controle over een gezonde productie’

Automatiseren is meer dan nieuwe technieken inzetten. Het vergt andere manieren van denken en werken. Het is een doorlopend ontwikkelingsproces dat antwoorden geeft op strenge kwaliteitseisen, personeelstekorten en verduurzaming. Op elk moment van boot tot bord. Vandaag het tweede deel van deze rondvraag met Arno van der Meijde van RBK Group.

Decemberaanbod gebruikte MULTIVAC-machines

Decemberaanbod gebruikte MULTIVAC-machines

Heeft u op zeer korte termijn een traysealer, dieptrekker of etiketteerder nodig? Geen tijd om maanden te wachten op levering? MULTIVAC kan snel schakelen en biedt naast splinternieuwe verpakkings- en verwerkingsmachines ook gebruikte machines uit voorraad te koop en te huur aan.

Marel zet in op Prepared Food

Marel zet in op Prepared Food

Revolutionaire paneermachines, vormwalsen voor talloze soorten en maten snacks en burgers, alle mogelijke andere machines en een proefkeuken. In het Marels’ DemoCenter in Boxmeer kunnen foodproducenten uitgebreid werken aan hun productontwikkeling.