Marel doneert 1 miljoen euro aan Zuid-Soedan

Zuid Soedan_foto Persbericht Marel

Foto: ICRC / Florian Seriex

Via het Rode Kruis doneerde Marel 1 miljoen euro aan Zuid-Soedan. Het geld is bestemd voor voedselsteun en structurele bijdragen. De donatie past volgens het bedrijf bij Marels visie dat voedsel voor iedereen duurzaam en betaalbaar moet zijn.

"Helaas geldt dat niet voor iedereen in de wereld,“ zegt Arni Oddur Thordarson, CEO. “Marel voelt een bredere verantwoordelijkheid om de wereldwijde voedselzekerheid te verbeteren. Ons partnerschap met het Rode Kruis is daarin een mooie stap. We zijn dankbaar dat we kunnen bijdragen aan duurzame ontwikkeling en betere levensomstandigheden. Speciaal in probleemgebieden waar elke maaltijd telt en elke bijdrage telt."

Zuid-Soedan

Zuid-Soedan is zo’n probleemgebied waar door diverse conflicten de toegankelijkheid en beschikbaarheid van voedsel al jaren onder druk staat. De precaire voedselvoorziening in dit deel van Afrika is door de impact van klimaatverandering en COVID-19 dit jaar nog verder verslechterd. De behoeften blijven schrikbarend en de helft van de bevolking heeft moeite om genoeg eten te verkrijgen. 

De donatie van € 1.000.000 biedt steun aan de mensen in Soedan die dit het meest nodig hebben, met als doel de zelfvoorziening van gemeenschappen op te bouwen. Het betreft niet alleen directe voedselhulp maar ook structurele bijdragen. De aanpak van het Rode Kruis heeft tot doel de afhankelijkheid van hulp te verminderen via de distributie van zaden, landbouwgereedschap en vissets, alsmede de vaccinatie van vee. De organisatie verdeelt ook voedselrantsoenen op cruciale momenten, zodat mensen tijdens de 'hongerkloof' geen graan gaan opeten dat bedoeld is om te zaaien.

Marel

Marel is een producent van systemen en services voor de voedselverwerkende industrie met vestigingen wereldwijd en een notering aan de Amsterdamse beurs. In Nederland heeft het vestigingen in Boxmeer, Lichtenvoorde en Dongen. Hier werken ruim 2.000 van de in totaal circa 7.000 medewerkers.

 

Dossiers
Meer over
Lees ook
‘We regelen alles global en rollen het local uit’

‘We regelen alles global en rollen het local uit’

Innovatie wordt nu nog sneller doorgevoerd dan voorheen. Nu zitten robotisering en digitaal samenwerken nieuwe stijl in een stroomversnelling. Het gaat om zowel productinnovaties als om het verbeteren van bestaande producten en diensten, zodat ze beter aansluiten bij de wensen van de klant. Vandaag het derde en laatste deel van deze rondvraag met Marel.

Innovatie nu nog sneller doorgevoerd dan voorheen

Innovatie nu nog sneller doorgevoerd dan voorheen

Joseph Schumpeter deelde in 1934 ‘innovatie’ op in nieuwe of verbeterde producten, nieuwe productiemethoden, markten en manieren om bedrijven te organiseren. Zijn ideeëngoed is telkens verder uitgewerkt. Nu zitten robotisering en digitaal samenwerken nieuwe stijl in een stroomversnelling. Het gaat om zowel productinnovaties als om het verbeteren van...

Virtuele visbeurs - Fabrikanten over productintroducties 2020

Virtuele visbeurs - Fabrikanten over productintroducties 2020

Door de coronacrisis kan iedereen in de visbranche elkaar even niet live ontmoeten op de beursvloer. Zo is de Seafood Expo Global in Brussel dit jaar afgelast. Pas in 2021 is in Barcelona de volgende beurs in real life. Vismagazine neemt het voortouw voor een Virtuele Voorjaarsvisbeurs. Ontdek wat er leeft bij visleveranciers en welke productinnovaties...