Marel steunt Chinese, Duitse en Nederlandse gemeenschappen getroffen door overstromingen

Geld_munten_Pixabay

Foto: Pixabay

Marel doneert 200.000 euro aan de door overstromingen getroffen gemeenschappen in China, Duitsland en Nederland. Het geld wordt vooral besteed aan voedsel, schoon water en onderdak. Dat maakt de leverancier van geavanceerde voedselverwerkingsapparatuur bekend met een persbericht.

In China deed Marel een donatie van 1 miljoen RMB (zo'n 130.000 euro) aan het Rode Kruis voor essentiële zaken zoals voedsel, schoon water en onderdak voor degenen die het meest getroffen zijn door de overstromingen. Ook draagt Marel bij aan renovatie en herstelinitiatieven in enkele van de zwaarst getroffen gebieden van de provincie Henan.

Daarnaast doneert Marel 50.000 euro aan lokale overheden in het zwaar getroffen Ahrweiler-gebied. Deze hulp is gericht op voeding en onderdak voor de getroffenen. En tot slot doneert Marel in Nederland 20.000 euro aan het Nationaal Rampenfonds. 

In zowel Duitsland als Nederland heeft Marel verschillende activiteiten dicht bij de regio's die zijn getroffen door de overstomingen. In China heeft Marel klanten in de getroffen gebieden. Daarom wil Marel hulp bieden. De crisisteams van Marel werken samen met de gezondheids- en veiligheidsexperts van het bedrijf om ervoor te zorgen dat alle werknemers veilig zijn en houden de situatie in de gaten. Daarnaast staat het bedrijf in contact met klanten in de getroffen regio's in China, Duitsland en Nederland om uit te zoeken hoe de beste steun geleverd kan worden. Tot slot hebben collega's van TREIF, sinds de overname in 2020 onderdeel van Marel, vrijwillige brandweerkorpsen in de omgeving van Ahrweiler ondersteund om de omgeving zo goed mogelijk te beveiligen, terwijl andere collega's als vrijwilligers in de getroffen gebieden helpen bij het opruimen.

"Bij Marel geloven we in eenheid door samenwerking, medewerking en communicatie", schrijft Marel in het persbericht, "die allemaal van vitaal belang zijn bij het reageren op een crisis als deze. De donatie past binnen de sociale verantwoordelijkheid van het bedrijf, namelijk actief en systematisch samenwerken met lokale gemeenschappen en belanghebbenden. Bovendien is voedsel, voeding en water een van de twee aandachtsgebieden van Marel's sociale participatie en liefdadigheidsgiften. De donatie van Marel helpt de getroffen gebieden met voedsel, water en onderdak. Dit komt overeen met de missie van Marel: veilig, voedzaam en betaalbaar voedsel produceren voor iedereen."

Dossiers
Lees ook
Marel breidt locatie Boxmeer verder uit

Marel breidt locatie Boxmeer verder uit

In februari 2022 start Marel met de verbouwing van de locatie in Boxmeer. Vanwege de groei van deze locatie heeft Marel gekozen voor uitbreiding zodat het bedrijf een toekomstbestendige werkomgeving kan creëren voor alle medewerkers.

Marel zet in op Prepared Food

Marel zet in op Prepared Food

Revolutionaire paneermachines, vormwalsen voor talloze soorten en maten snacks en burgers, alle mogelijke andere machines en een proefkeuken. In het Marels’ DemoCenter in Boxmeer kunnen foodproducenten uitgebreid werken aan hun productontwikkeling.

Marel verwerft belang in Noorse zalmverwerker

Marel verwerft belang in Noorse zalmverwerker

Het IJslandse bedrijf Marel heeft een belang van 40 procent verworven in de Noorse zalmverwerker Stranda Prolog. De start van een strategisch partnerschap. Dat laten de twee bedrijven weten in een persbericht.