Marel verwerft belang in Noorse zalmverwerker

Zalm_pixabay

Foto: Pixabay

Marel heeft een belang van 40 procent verworven in de Noorse zalmverwerker Stranda Prolog. De start van een strategisch partnerschap. Dat laten de twee bedrijven weten in een persbericht.

Het IJslandse voedselverwerkingsbedrijf Marel levert machines, software en diensten aan de vis-, vlees- en pluimvee-industrie. Stranda Prolog, leverancier van oplossingen voor zalmverwerking en -kweek, levert complementaire producten. Met de samenwerking wil Marel een volledige leverancier voor de wereldwijde zalmindustrie worden.

Samenwerking

Beide bedrijven werkten al samen voor verschillende projecten. Door hun productportfolio's te combineren verwachten de bedrijven hun klanten beter van dienst te kunnen zijn. De partijen gaan onder andere samenwerken op het gebied van verkoop en onderzoek.

De financiële details rondom het partnerschap zijn niet bekend gemaakt. De transactie bestaat volgens het persbericht uit twee delen. Namelijk de verwerving van 40 procent van de aandelen en een injectie van eigen vermogen voor de ontwikkeling en lancering van nieuwe producten om verder te kunnen groeien.

Stranda Prolog

Het familiebedrijf Stranda Prolog werd in 1946 opgericht. Het bedrijf levert zalmverwerkingsapparatuur, waaronder helix-tanks, vispompen en verdovers. Daarnaast bedient Stranda Prolog de viskweek met oplossingen voor visverzorging en netreiniging. Het bedrijf heeft ongeveer 100 medewerkers in Kristiansund in Noorwegen en een omzet van ongeveer 25 miljoen euro.

Marel

Het IJslandse Marel is een wereldwijde leverancier van voedselverwerkende apparatuur, systemen, software en diensten aan de pluimvee-, vlees- en visindustrie. Het bedrijf heeft meer dan 7000 medewerkers in meer dan 30 landen. In 2019 zette Marel 1,3 miljard euro om.

Bron: Marel

Dossiers
Lees ook
Gebruikte, origineel gereviseerde machines op Empack

Gebruikte, origineel gereviseerde machines op Empack

Als producent van producent van verse vis en visproducten heb je bij MULTIVAC de keuze uit de allernieuwste verpakkings- of verwerkingsmachines en uit gebruikte machines met originele onderdelen. Snelle levering voor een kleiner budget én toch verantwoord verpakken. Met dezelfde kwaliteit en service die hoort bij een nieuwe machine. Het is ook...

Urker Vishandel G.Koffeman brengt Schotse zalm naar Nederland

Urker Vishandel G.Koffeman brengt Schotse zalm naar Nederland

Het pareltje onder de zalm, dat is de Wester Ross-zalm. Met een prachtige structuur, kleur en ongeëvenaarde smaak. Met dank aan de natuurlijke manier waarop de zalm wordt gekweekt. De vis krijgt de tijd om te groeien en wordt handmatig gevoerd met natuurlijke voeding. Urker Vishandel G.Koffeman is de enige leverancier in de Benelux.

Marel steunt Chinese, Duitse en Nederlandse gemeenschappen getroffen door overstromingen

Marel steunt Chinese, Duitse en Nederlandse gemeenschappen getroffen door overstromingen

Marel doneert 200.000 euro aan de door overstromingen getroffen gemeenschappen in China, Duitsland en Nederland. Het geld wordt vooral besteed aan voedsel, schoon water en onderdak.