Marijke Helwegen ambassadeur van de schol

Het Nederlands Visbureau is een promotiecampagne gestart voor schol in samenwerking met Marijke Helwegen. Samen hopen zij dit ondergewaardeerde visje in Nederland ‘een lift’ te geven.

Naast de drie promotiefilmpjes, die onder meer getoond worden bij de visdetailhandel zal de scholpromotie worden ondersteund met een poster aan de wand van de viswinkel en de viskraam. Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van de Spakenburgse vishandelsvereniging (SVV), subvereniging van de VNV, was Marijke Helwegen gekleed in haar ‘scholjurk’ en reikte zij de poster met haar eigen beeltenis uit aan de visverkopers. Saignant detail is dat van de poster zowel een blauwe versie als een rode versie beschikbaar is. De ‘rooien en de blauwen’ hebben in Spakenburg een bijzonder betekenis in het amateurvoetbal (VV IJsselmeervogels en SV Spakenburg), waardoor de aftrek van de een of de andere poster zich laat raden.

Export

Er wordt in Nederland te weinig schol gegeten, terwijl juist deze vis van groot belang is voor de Nederlandse kottervloot en bovendien zeer betaalbaar. Volgens de huidige trends willen consumenten steeds meer duurzame producten van dichtbij. De schol als product van

‘onze eigen vissers’ wordt echter nog ondergewaardeerd. Zo’n 90% van de schol wordt geëxporteerd naar het buitenland, vooral Italië als ook Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Een preview van één van de drie korte filmpjes met Marijke die in de meimaand zullen worden verspreid, is getoond bij Business Class tv afgelopen weekend.

http://www.business-class.nl/nl/uitzendingen/video/q/onderwerp/marijke_helwegen/id/1247

(kijk hier de uitzending. Na 2 min. over haar rol in The Passion volgt het item over schol).

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Start nieuwe campagne ‘De mooiste boodschap is bio’

Start nieuwe campagne ‘De mooiste boodschap is bio’

De driejarige Europese campagne ‘De mooiste boodschap is bio’ is gestart met als doel groei van het biologische marktaandeel en vergroting van de herkenbaarheid en het vertrouwen in het Europese biologische keurmerk. De campagne loopt tegelijkertijd in Zweden, Finland en België.

Zweden, Finland, België en Nederland promoten verkoop biologisch met nieuwe campagne

Zweden, Finland, België en Nederland promoten verkoop biologisch met nieuwe campagne

Nederland start samen met Zweden, Finland en België een nieuwe campagne om de verkoop van biologische producten te stimuleren. Het gaat om een nudging-campagne waarbij door middel van subtiele aanpassingen in de supermarkt en online omgeving de verkoop van biologische producten wordt gestimuleerd.

Makreelcampagne in Nederland en Polen

Makreelcampagne in Nederland en Polen

De promotiecampagne voor makreel, welke vorige maand in Nederland startte, heeft veel publiciteit opgeleverd. Met als vertrekpunt een herkenbare sticker op tal van verpakkingen in de winkels zijn aanvullend radiospots uitgezonden, een landelijke abricampagne ingevuld en advertorials geplaatst en een aantal ‘tastings’ in het land ingevuld.