Mediterraneo - Jacques Meerman

14 oktober 2019

Waar komt het eten vandaan wat wij vandaag de dag op ons bord hebben? Jacques Meerman gaat aan de hand van historische documenten op zoek naar de herkomst van ons eten.

In Mediterraneo maakt hij in de voetsporen van een Franse monnik, een joodse rabbi, een islamitische ambtenaar uit Granada en een Marokkaanse geograaf een reis rond de Middellandse Zee in de twaalfde, begin dertiende eeuw. Een eeuw die fundamenteel was voor de ontwikkeling van onze eigen (culinaire) wereld, volgens Meerman. En een periode waar vaak overheen wordt gekeken als het gaat om onze geschiedenis.

Terwijl: “Het fascinerende van de twaalfde eeuw is dat de culturele en militaire krachtsverhoudingen toen heel anders waren dan maar een paar eeuwen later”. Er ontstond een lappendeken van talen, culturen, keukens en gebruiken, waar we tot de dag van vandaag de invloeden van merken in onze keukens. Met Mediterraneo biedt Meerman een brede historische kijk op de wereldkeuken.

Mediterraneo van Jacques Meerman is verkrijgbaar is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren.

Titel: Mediterraneo | ISBN: 9789026343377 | Prijs: 24,99

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?