Met wereldse gerechten gaat Epos het marinadeseizoen in

Epos_adv Vis 2-2022

BEDRIJFSINFORMATIE | Het marinadeseizoen breekt aan. Epos brengt verre landen naar jouw vishandel met de oosterse inspiratiebox, producten van La Fish en trendy Bieze Deli saladeproducten. Ook Bart Karregat van Vishandel Volendam Heiloo heeft er zin in.

De Volendamse Bart Karregat is visdetaillist en ondernemer in hart en nieren. In 2016 nam hij de viszaak in Heiloo over. “Ik wilde met een mooie volle toonbank meerwaarde voor het dorp creëren. Dat liep als een raket. We kwamen op onze 57m2 al snel ruimte en capaciteit te kort. Door de lockdown kwam er maart 2020 een klantenkring bij: nieuwe ‘thuiskoks’ en mensen die het restaurantgevoel bij ons vonden.”

Van 57 naar 120 meter

Bart besloot in het winkelcentrum ‘over te steken’ naar een ruimte van 120m2. “Het resultaat is een waanzinnig mooie winkel”, zegt rayonmanager Pascalle Veerman van Epos enthousiast. “Je kijkt er je ogen uit.” Dat doen klanten dan ook. Er staat 12 meter toonbank waarvan 3,5 meter open verse-vis-etalage, 7 meter kant-en-klare producten, hapjes en salades, een groot haringmeubel en een open unit voor de ‘impuls-artikelen’. Plus een fijne eetbar en mooie randartikelen.

La Fish en Bieze Deli

“We zijn er klaar voor”, lacht Bart. Daarmee doelt hij op zijn winkel én zijn professionele keuken met snijbanken, gekoelde onderbanken, een productiebank, Rational oven en meer. Alles perfect ingericht door Remmerswaal. “Dagelijks halen we verse vis en nu hebben we capaciteit voor veel diverse gerechten, kant-en-klare maaltijden en sushi.”

Barts belangrijkste ‘drive’ is het dagelijkse contact met mensen. “Dat geeft me al twintig jaar elke dag voldoening en is even belangrijk als de kwaliteit van je producten. Mede daarom klikt het goed met Epos. Pascalle is ook zo enthousiast en attent. Ze komt altijd met mooie producten en ideeën. Nu ik de fysieke ruimte heb, gun ik mezelf ook ’ontdekkingsruimte’. Ik kan bijvoorbeeld nog veel meer met La Fish en Bieze Deli!”

Oosters marinadeseizoen

Ook Pascalle verheugt zich. “Het marinadeseizoen is aangebroken. Vis leent zich uitstekend voor gezond, gevarieerd en gemakkelijk eten, ook op de BBQ. Mensen konden amper op reis. Dus is het extra lekker om wereldse smaken te presenteren. Epos heeft veel oosterse marinades en recepten om je mee te profileren. Het inspireerde mij om ook met La Fish oosterse recepturen te ontwikkelen. Die wil ik graag met Bart en anderen delen. La Fish marinades, rubs en sauzen zijn speciaal ontwikkeld om vis tot z’n recht te laten komen. Ze bevatten bijvoorbeeld veel minder zout. La Fish nodigt uit om creatief te blijven.”

Gevarieerde poké bowls

Epos introduceerde eind vorig jaar een nieuwe lijn basissalades en saladesauzen: Bieze Deli. Maak je een salade met groenten en vis, dan blijft deze wat dikke saus mooi bovenop liggen en neemt tegelijkertijd het vocht uit de groenten op. Ideaal voor thuiswerkers of als (weekend)lunch. Bart: “Pascalle maakte er al mooie poké bowls met zalm en tonijn mee, maar ook met makreel en andere vis. Via haar ontdek ik de wereld van Bieze Deli. In de ‘oude’ winkel gebruikten we vooral La Fish Junky Viking, gratineerden we dorades en zalm met Canadian Smoke en gebruikten we de Bieze rauwkost selderiesalades. Ik ga graag sparren over meer en andere recepturen, ook oosters. We staan met Vishandel Volendam Heiloo onderaan een nieuwe berg en gaan kijken waar onze top zit.”

Inspiratiebox La Fish ‘op z’n oosters’

Epos heeft met La Fish mooie recepten met een oosters tintje gemaakt. Je vindt ze, met drie La Fish producten, in de gratis inspiratiebox:

  • La Fish Canadian smoke style marinade (1007206)
  • La Fish French garlic style marinade (1007202)
  • La Fish Indian curry style marinade (1007198)

(Aan)vragen? Neem dan contact op met Pascalle Veerman of de sales support afdeling van Epos via info@epos-specerijen.nl.

epos_logo

Epos Specerijen
Galvanistraat 20
3861 NJ Nijkerk
+31(0) 33 24 77190
www.epos-specerijen.nl

Lees ook
Gemiddeld genomen

Gemiddeld genomen

Voor mensen met een wisselend inkomen bestaat er een interessante mogelijkheid om hun inkomen over drie jaar te middelen en zo inkomstenbelasting terug te ontvangen.

Koele Noordzeevis

Koele Noordzeevis

Ook deze maand blijft een groot gedeelte van de Noordzeevloot op zondagavond in de havens liggen en vaart niet uit. Want het kan niet uit met de stijgende brandstofprijzen. Dat bovenop andere tegenvallers in de visserij.

Koelen: geen koud kunstje

Koelen: geen koud kunstje

Dat koeling een ‘hot topic’ is, blijkt mede uit het feit dat veel koelspecialisten in april aanwezig waren op Seafood Expo Global in Barcelona. Terug in Nederland gingen we op zoek naar trends en tips.