Mosselchallenge krijgt vervolg

Mosselchallenge 2021

De vorig jaar gestarte Mosselchallenge waarin BN’ers in 15 minuten een mosselgerecht moeten maken en drie opdrachten moeten uitvoeren, krijgt dit jaar een vervolg.

Deelnemers dit jaar zijn Katja Schuurman, rapper Donnie en de Vlaamse tv-persoonlijkheid Eline de Munck. Dit drietal gaat onder leiding van Dennis Weening de Mosselchallenge aan. Katja Schuurman beet het spits af en haar challenge staat inmiddels online. De challenge van rapper Donnie is vanaf 23 september te zien en De Munck sluit de challenge op 30 september af.

Presentator Weening reist voor de Mosselchallenge 2021 af naar Zeeland om hier nader kennis te maken met de mosselkweek en de duurzaamheidsaspecten van de productie. Want dat is juist wat de organisatie wil uitdragen: dat mosselen eten lekker, gemakkelijk, gezond én duurzaam is. De organisatie hoopt met name jongeren kennis te laten maken met mosselen als gerecht en tegelijkertijd laten zien wát je allemaal met mosselen in gerechten kunt doen.

Lees ook
Mosselen kweken in de Noordzee

Mosselen kweken in de Noordzee

Offshorebedrijf OOS International wil het mogelijk maken om mosselen te kweken in de Noordzee. Het bedrijf presenteerde tijdens de beurs Offshore Energy een milieuvriendelijke mosselboerderij, die dieper in het water kan zakken waardoor mosselkweek in de Noordzee mogelijk wordt.

Good Fish steunt mosselsector met event Pannetje-daten

Good Fish steunt mosselsector met event Pannetje-daten

Good Fish organiseert op donderdagavond 11 november ‘Pannetje-daten’ Met dit event voor singles wil de milieuorganisatie de Nederlandse mosselsector een hart onder de riem steken omdat de sector dreigt te vergrijzen en de aansluiting mist met de doelgroep 25 tot 35 jaar.

Strengere regels voor rapen schelpdieren

Strengere regels voor rapen schelpdieren

De provincie, natuurorganisaties, de visserij- en recreatiesector en andere belanghebbenden willen strengere regels voor het rapen van oesters en mosselen op de Zeeuwse schorren. Het aantal kilo's moet beperkt worden. Dat meldt PZC.