Mosselchallenge krijgt vervolg

Mosselchallenge 2021

De vorig jaar gestarte Mosselchallenge waarin BN’ers in 15 minuten een mosselgerecht moeten maken en drie opdrachten moeten uitvoeren, krijgt dit jaar een vervolg.

Deelnemers dit jaar zijn Katja Schuurman, rapper Donnie en de Vlaamse tv-persoonlijkheid Eline de Munck. Dit drietal gaat onder leiding van Dennis Weening de Mosselchallenge aan. Katja Schuurman beet het spits af en haar challenge staat inmiddels online. De challenge van rapper Donnie is vanaf 23 september te zien en De Munck sluit de challenge op 30 september af.

Presentator Weening reist voor de Mosselchallenge 2021 af naar Zeeland om hier nader kennis te maken met de mosselkweek en de duurzaamheidsaspecten van de productie. Want dat is juist wat de organisatie wil uitdragen: dat mosselen eten lekker, gemakkelijk, gezond én duurzaam is. De organisatie hoopt met name jongeren kennis te laten maken met mosselen als gerecht en tegelijkertijd laten zien wát je allemaal met mosselen in gerechten kunt doen.

Lees ook
Nederlandse mosselvissers behouden MSC-standaard

Nederlandse mosselvissers behouden MSC-standaard

Het mosselseizoen is in volle gang. Ook dit jaar gebeurt dit volgens de MSC-standaard voor duurzame visserij. Vorige week werd bekend dat de mosselvisserij voor de derde keer door de MSC-beoordeling is gekomen. De mosselvissers zijn sinds 2011 MSC-gecertificeerd.

Zeeuws mosselseizoen 2021 officieel van start

Zeeuws mosselseizoen 2021 officieel van start

Het Zeeuwse mosselseizoen is officieel begonnen. Met een transportdrone ging de eerste zak vers opgeviste mosselen naar het nieuwe pop-up restaurant Moules /Frites van Sergio Herman in Zeebrugge. Ook opende de allereerste mosselautomaat van Nederland in Yerseke. De kwaliteit is volgens kenners uitzonderlijk goed.

Strandpaviljoen Oase en SmitVis positief over bodemcultuurmosselen

Strandpaviljoen Oase en SmitVis positief over bodemcultuurmosselen

Het seizoen van de bodemcultuurmosselen staat op het punt van beginnen. Voorafgaand aan de officiële opening van het seizoen voeren Hein Robbers van Strandpaviljoen Oase, mosselleverancier Vette & Verhaart en SmitVis op 30 juni uit voor een eerste mosselsleep. "De kwaliteit en het vleespercentage van de gevangen mosselen zagen er veelbelovend uit"