Foto: Pxhere

De schelpen van mosselen worden voor van alles gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan schelpenpaadjes, voedselbodem voor oesters, of vocht tegengaan in kruipruimtes. Elly Deurloo maakt van de schelpen panelen. Niet alleen mooi aan de muur, maar ook goed voor de akoestiek. Dat meldt Omroep Zeeland.

Elly startte vijf jaar geleden met het maken van de panelen. Haar broer Paul, aannemer in Tholen, was ingeschakeld om de wellness van Badhotel Domburg in Domburg te vernieuwen. Hij vroeg Elly om twee wanden te kleden met mosselschelpen. Zij bedacht een systeem om dit voor elkaar te krijgen en haar bedrijf NoordzeeBanket was geboren. 

De afgelopen vijf jaar maakte ze verschillende mossel- en schelpenpanelen voor diverse projecten. Elly maakt de panelen met de hand, alleen of samen met haar nicht Julia. Per vierkante meter heeft ze zo'n 500 schelpen nodig. Deze haalt ze onder andere bij een restaurant op de hoek. Alle schelpen worden grondig schoongemaakt voordat ze in de panelen verwerkt worden. 

Naast een uniek kunstwerk blijken de schelpen op de panelen goede geluidsvangers te zijn. Ze zorgen voor een goede akoestiek in de ruimte. 

Bekijk hier de reportage van Omroep Zeeland

Bron: Omroep Zeeland/NoordzeeBanket

 

 

Altijd op de hoogte blijven?