Mosselkaravaan luidt nieuwe mosselseizoen in

opening mosselseizoen 2019 (24)-kl

In Yerseke is het nieuwe bodemmosselseizoen ingeluid. Eregast Jan Boskamp nam op de Oosterschelde het eerste mandje mosselen aan van de schipper van de YE110. "De kwaliteit is prima; het vleesgewicht bedraagt zo'n 27 procent", aldus Addy Risseeuw van PO Mossel. De eerste bodemcultuurmosselen zijn er een maand eerder dan vorig jaar toen het seizoen op 1 augustus startte. "Dat is de natuur, het is elk jaar anders", verklaart Risseeuw. Er is voldoende aanbod en in alle maten. "Allemaal vitamientjes", vindt mosselkweker Jos Steketee als hij de eerste mossel naar binnen werkt.

Mosselkaravaan

In het dorp, vlakbij de haven staan ondertussen zo'n 50 vrachtwagens vol mosselen opgesteld. Jan Boskamp geeft om 12.30 uur het startschot en de eerste wagen - van De Koeijer transport - rijdt onder de 'ereboog' door gevolgd door de lange stoet vrachtwagens van alle grote schaal- en schelpdierbedrijven uit Yerseke. Ze gaan op weg om hun vracht bij de vishandelaren, -winkels en horeca in heel Nederland af te leveren. Alleen De Koeijer vervoert per seizoen al zo'n 50 miljoen kilogram mosselen naar zijn klanten.

Daarna volgt voor de aanwezige pers én de winnaars van de wedstrijd op Facebook en Instagram van het Mosselbureau een mossellunch bij De Oesterij. Daarmee is de start van het mosselseizoen echt ingeluid.

Lees ook
Eerste bodemcultuurmosselen naar Kaat Mossel

Eerste bodemcultuurmosselen naar Kaat Mossel

De eerste bodemcultuurmosselvangst gaat naar Kaat Mossel, zo laat het Rotterdamse restaurant trots weten in een persbericht. Daarom organiseert Kaat Mossel in samenwerking met Aqua Mossel, de grootste mosselkweker en verwerker van Noordwest-Europa, en Komans Vishandel uit Moerdijk een mosselfeest op woensdag 26 juni. Om 13:00 uur neemt Ron Hirt de mosselen...

Seafood Steam Group introduceert Mossel & Stoom

Seafood Steam Group introduceert Mossel & Stoom

De Seafood Steam Group uit Bruinisse introduceert Mossel & Stoom.Dit is een kant-en-klaar gerecht met verse Zeeuwse Mosselen die kunnen worden gestoomd in de magnetron. Hiervoor ontwikkelde het bedrijf een speciale stoomverpakking

Nieuwe seallijn Neeltje Jans

Nieuwe seallijn Neeltje Jans

Het Zeeuwse mosselbedrijf Neeltje Jans heeft een nieuwe seallijn van het type Tramper S-360. Tramper Technology installeerde deze lijn eind april. Neeltje Jans gaat de nieuwe lijn gebruiken voor het verpakken van verse mosselen in diverse verpakkingsformaten. De lijn is voorzien van de nieuwste technieken met betrekking tot het ontnesten,...