MSC en ASC organiseren Bewuste Visweek

MSC-keurmerk steeds bekender

Veel mensen eten graag vis. Het is gezond en lekker. Maar niet alle vissoorten zijn verantwoord om te eten. Er is sprake van overbevissing of niet-duurzame vismethoden. Kies daarom bewust. Om hier extra aandacht voor te vragen organiseren MSC en ASC van 23 tot en met 29 september voor de zesde keer Bewuste Visweek. 

Het doel van MSC en ASC is voldoende vis in de zee en gezonde oceanen, meren en rivieren. De Bewuste Visweek laat zien hoe consumenten hieraan kunnen bijdragen: door te kiezen voor vis met het groene ASC of het blauwe MSC-keurmerk. In Nederlandse supermarkten, viswinkels en foodketens ervaren consumenten hoe uitgebreid het visassortiment met het MSC- en ASC-keurmerk is.

De Bewuste Visweek is er ook voor kinderen met een speciale kleuractie. Zij kunnen op de website een kaart downloaden waarop ze hun eigen zeedier mogen tekenen. Deelnemers maken kans op een levensecht exemplaar!

Dossiers
Lees ook
‘Spannend om recept voor kookboek te bereiden’

‘Spannend om recept voor kookboek te bereiden’

nze Noordzee heeft volop lekkere vis te bieden. Stichting Noordzeevis uit Scheveningen bracht daarom een kookboek uit: ‘Noordzeevis uit Scheveningen; Verse vangst voor een nieuwe generatie’. Studenten van onder andere SVO vakopleiding food bedachten recepten voor het kookboek, dat jongeren kennis laat maken met bekende en minder bekende vissen uit de...

Meer Noordzeevis op het (restaurant)bord

Meer Noordzeevis op het (restaurant)bord

De roep om meer Noordzeevis te eten, klinkt al geruime tijd. Verschillende partijen promoten deze onbekende en onbeminde vis. Stichting Noordzeevis uit IJmuiden en Scheveningen proberen (jonge) consumenten, horeca en viswinkels te bereiken. NorthSeaChefs stimuleert chefs om onbekende Noordzeevissen als heek, wijting en pieterman op de menukaart te zetten.

Eerste vaatje Hollandse Nieuwe voor zorgpersoneel

Eerste vaatje Hollandse Nieuwe voor zorgpersoneel

De traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe stond gepland voor donderdag 11 juni, maar dit event kan vanwege het coronavirus niet doorgaan. Daarom komt het Nederlands Visbureau met een alternatief. De eerste haringen gaan naar het zorgpersoneel.