MSC-kibbeling van Jean sur Mer

Eko-Verpakking vis

De diepgevroren voorgebakken kibbeling van Jean sur Mer is gemaakt van duurzame vis, namelijk vlaswijting die het MSC-label draagt. Dit product is vanaf nu te vinden in een recycleerbare verpakking, gemaakt van het materiaal Green PE. “Dit gegeven is uniek in de viswereld”, vertelt Jan Kegels van Jean sur Mer. “We willen onze verantwoordelijkheid opnemen om de plastiekvervuiling van onze oceanen tegen te gaan. Als vele bedrijven samenwerken, kunnen we het tij keren van de plastiek soep die onze oceanen verstikt.”

Deze kibbeling in duurzame verpakking wordt gelanceerd in het kader van de Bewuste Visweek in Nederland.

90% vis

De diepgevroren voorgebakken kibbeling van Jean sur Mer wordt geproduceerd naar eigen recept om de unieke krokante kibbeling te krijgen die de pioniers ook verkopen vanuit hun foodtruck. De vis bestaat uit 100% filet en heeft een verhouding van 90% vis en 10% korst. De producten bevatten geen kunstmatige aroma's of smaakversterkers, hebben een laag zoutgehalte en dragen het MSC-keurmerk.

Seizoensgebonden vis is gewoon veel duurzamer en garandeert versere producten”, vertelt Peter Vlyminck, de chef van de Vlaamse seafoodcateraar Jean sur Mer, die zijn vis ook vanuit foodtrucks verkoopt,  en zakenpartner van Jan Kegels. De kibbeling van Jean sur Mer is verkrijgbaar in 1000g en 475g.

Lees ook
‘Duurzaam van vis tot verpakking’

‘Duurzaam van vis tot verpakking’

Vis! Elke vistraiteur en visverwerker weet legio producten en recepten te verzinnen. Diezelfde vis en visproducten moeten goed verpakt zijn in functionele, praktische én aantrekkelijke verpakkingen. Deze moeten passen bij het product en het imago van de ondernemer. Vandaag deel 1 van deze rondvraag met Vis van Henry en Remmert Dekker Packaging.

Toekomstbestendig verpakken

Toekomstbestendig verpakken

Bent u producent en/of verwerker van verse vis? Innovaties op de verpakkings- en verwerkingstechnologie voor úw producten staan nog altijd hoog op onze agenda!

‘We maken steeds meer producten op papierbasis’

‘We maken steeds meer producten op papierbasis’

Vis blijft steeds langer houdbaar dankzij voortdurende innovatie van koeltechnieken. Er zijn immers vele momenten tussen vangst en consumptie dat vis koel gehouden moet worden. Vandaag het laatste deel van deze rondvraag met Leon Hoogervorst van Inter Fresh Concepts.