MSC-kibbeling van Jean sur Mer

Eko-Verpakking vis

De diepgevroren voorgebakken kibbeling van Jean sur Mer is gemaakt van duurzame vis, namelijk vlaswijting die het MSC-label draagt. Dit product is vanaf nu te vinden in een recycleerbare verpakking, gemaakt van het materiaal Green PE. “Dit gegeven is uniek in de viswereld”, vertelt Jan Kegels van Jean sur Mer. “We willen onze verantwoordelijkheid opnemen om de plastiekvervuiling van onze oceanen tegen te gaan. Als vele bedrijven samenwerken, kunnen we het tij keren van de plastiek soep die onze oceanen verstikt.”

Deze kibbeling in duurzame verpakking wordt gelanceerd in het kader van de Bewuste Visweek in Nederland.

90% vis

De diepgevroren voorgebakken kibbeling van Jean sur Mer wordt geproduceerd naar eigen recept om de unieke krokante kibbeling te krijgen die de pioniers ook verkopen vanuit hun foodtruck. De vis bestaat uit 100% filet en heeft een verhouding van 90% vis en 10% korst. De producten bevatten geen kunstmatige aroma's of smaakversterkers, hebben een laag zoutgehalte en dragen het MSC-keurmerk.

Seizoensgebonden vis is gewoon veel duurzamer en garandeert versere producten”, vertelt Peter Vlyminck, de chef van de Vlaamse seafoodcateraar Jean sur Mer, die zijn vis ook vanuit foodtrucks verkoopt,  en zakenpartner van Jan Kegels. De kibbeling van Jean sur Mer is verkrijgbaar in 1000g en 475g.

Lees ook
Nieuwe naam en koers Enkhuizense viswinkel

Nieuwe naam en koers Enkhuizense viswinkel

Een visspeciaalzaak in hartje Enkhuizen. Dat betekent drukke zomers met veel bootjestoeristen en rustigere winters voor Pascal Feller en Joyce Feller-van Noorden met hun zaak Familie Vis. Ruim een jaar geleden maakten ze de overstap naar een eigen visspeciaalzaak. Pascal werkt al 28 jaar in de vissector, Joyce heeft het vak in rap tempo geleerd. Het...

Herstel oceanen binnen één generatie mogelijk

Herstel oceanen binnen één generatie mogelijk

Wereld Oceanen Dag, op 8 juni, staat in het teken van het leven op en in de oceaan. Overbevissing, verlies aan mariene natuur en vervuiling zijn nu grote problemen op zee. Het aanpakken van die problemen, en herstellen van oceanen is binnen één generatie mogelijk.

Houd de vis koel - Koelprocessen tussen vangst en consumptie

Houd de vis koel - Koelprocessen tussen vangst en consumptie

Vis blijft steeds langer houdbaar dankzij voortdurende innovatie van koeltechnieken. Er zijn immers vele momenten tussen vangst en consumptie dat vis koel gehouden moet worden.