MSC-kibbeling van Jean sur Mer

Eko-Verpakking vis

De diepgevroren voorgebakken kibbeling van Jean sur Mer is gemaakt van duurzame vis, namelijk vlaswijting die het MSC-label draagt. Dit product is vanaf nu te vinden in een recycleerbare verpakking, gemaakt van het materiaal Green PE. “Dit gegeven is uniek in de viswereld”, vertelt Jan Kegels van Jean sur Mer. “We willen onze verantwoordelijkheid opnemen om de plastiekvervuiling van onze oceanen tegen te gaan. Als vele bedrijven samenwerken, kunnen we het tij keren van de plastiek soep die onze oceanen verstikt.”

Deze kibbeling in duurzame verpakking wordt gelanceerd in het kader van de Bewuste Visweek in Nederland.

90% vis

De diepgevroren voorgebakken kibbeling van Jean sur Mer wordt geproduceerd naar eigen recept om de unieke krokante kibbeling te krijgen die de pioniers ook verkopen vanuit hun foodtruck. De vis bestaat uit 100% filet en heeft een verhouding van 90% vis en 10% korst. De producten bevatten geen kunstmatige aroma's of smaakversterkers, hebben een laag zoutgehalte en dragen het MSC-keurmerk.

Seizoensgebonden vis is gewoon veel duurzamer en garandeert versere producten”, vertelt Peter Vlyminck, de chef van de Vlaamse seafoodcateraar Jean sur Mer, die zijn vis ook vanuit foodtrucks verkoopt,  en zakenpartner van Jan Kegels. De kibbeling van Jean sur Mer is verkrijgbaar in 1000g en 475g.

Lees ook
Meer Noordzeevis met MSC duurzaamheidslabel

Meer Noordzeevis met MSC duurzaamheidslabel

Visserijorganisaties uit Nederland, Denemarken, Zweden en Duitsland werkten samen om diverse visserijsoorten te laten (her)certificeren onder het duurzaamheidslabel van Marine Stewardship Council (MSC). De certificaten werden 31 oktober gepubliceerd. Dit betekent nog meer duurzame vis met het blauwe MSC-etiket.

Andrew Korsmit  op kruispunt van wegen

Andrew Korsmit op kruispunt van wegen

De Vishut in Sprang-Capelle heeft met vishandelaar Andrew Korsmit een ondernemer ten voeten uit. “Je bent een dienstverlenend bedrijf, dus je moet mee bewegen met wat de consument wil. Daar is niks mis mee. Je kunt wel in het verleden blijven hangen, maar daar is niks meer te verdienen.”

MSC en ASC organiseren Bewuste Visweek

MSC en ASC organiseren Bewuste Visweek

Veel mensen eten graag vis. Het is gezond en lekker. Maar niet alle vissoorten zijn verantwoord om te eten. Er is sprake van overbevissing of niet-duurzame vismethoden. Kies daarom bewust. Om hier extra aandacht voor te vragen organiseren MSC en ASC van 23 tot en met 29 september voor de zesde keer Bewuste Visweek.