MSC-kibbeling van Jean sur Mer

Eko-Verpakking vis

De diepgevroren voorgebakken kibbeling van Jean sur Mer is gemaakt van duurzame vis, namelijk vlaswijting die het MSC-label draagt. Dit product is vanaf nu te vinden in een recycleerbare verpakking, gemaakt van het materiaal Green PE. “Dit gegeven is uniek in de viswereld”, vertelt Jan Kegels van Jean sur Mer. “We willen onze verantwoordelijkheid opnemen om de plastiekvervuiling van onze oceanen tegen te gaan. Als vele bedrijven samenwerken, kunnen we het tij keren van de plastiek soep die onze oceanen verstikt.”

Deze kibbeling in duurzame verpakking wordt gelanceerd in het kader van de Bewuste Visweek in Nederland.

90% vis

De diepgevroren voorgebakken kibbeling van Jean sur Mer wordt geproduceerd naar eigen recept om de unieke krokante kibbeling te krijgen die de pioniers ook verkopen vanuit hun foodtruck. De vis bestaat uit 100% filet en heeft een verhouding van 90% vis en 10% korst. De producten bevatten geen kunstmatige aroma's of smaakversterkers, hebben een laag zoutgehalte en dragen het MSC-keurmerk.

Seizoensgebonden vis is gewoon veel duurzamer en garandeert versere producten”, vertelt Peter Vlyminck, de chef van de Vlaamse seafoodcateraar Jean sur Mer, die zijn vis ook vanuit foodtrucks verkoopt,  en zakenpartner van Jan Kegels. De kibbeling van Jean sur Mer is verkrijgbaar in 1000g en 475g.

Lees ook
Princes vergroot aandeel verantwoord ingekochte tonijn

Princes vergroot aandeel verantwoord ingekochte tonijn

Princes heeft haar aandeel verantwoord ingekochte tonijn in 2018 verhoogd naar 94 procent. In 2017 was dit nog 90 procent, laat het bedrijf weten in een persbericht. Het doel is om 100 procent verantwoorde tonijn aan te bieden. Menno Bax, Marketing Director voor Princes Europe: "Wij zijn een van de grootste aanbieders van tonijnconserven in Nederland....

Toename aanbod gecertificeerde vis in supermarkt

Toename aanbod gecertificeerde vis in supermarkt

Het aanbod van gecertificeerde vis in de Nederlandse supermarkten is wederom toegenomen. In de categorieën vers, diepvries en conserven draagt bijna driekwart (74 procent) van de visproducten het MSC- of ASC-keurmerk voor duurzaam gevangen of verantwoord gekweekte vis. Vorig jaar was dat nog 70 procent. Dat blijkt uit de analyse ‘Stand in het schap’...

Nieuw makreeladvies valt dubbel zo hoog uit

Nieuw makreeladvies valt dubbel zo hoog uit

Tot verbijstering van de grote makreelvissers, kwam ICES - het International Council for the Exploration of the Sea - eind vorig jaar met een "dramatisch" makreeladvies. Op grond van dat advies verlaagde Europa het vangstquotum voor makreel naar 318.403 ton én schorste de Marine Steward Council het gezamenlijke MSC-certificaat. De sector trok...