Muijs Seafood gaat uitbreiden

Muijs Seafood5

De visgroothandel Muijs Seafood gaat uitbreiden. Het bedrijf kocht hiervoor 2.820 m2 grond aan de Neerduist op bedrijventerrein Haarbrug-Zuid in Bunschoten-Spakenburg. De plannen voor de nieuwbouw moeten nog uitgewerkt worden, maar er is al wel een planning. In de tweede helft van 2020 wil het bedrijf overgaan naar het nieuwe pand.

Nieuwbouw

In het nieuwe pand komen verwerkingsruimten, een afhaalwinkel, opslagruimte, diepvries en een orderpickruimte. Met de nieuwbouw maakt het bedrijf een grote moderniseringsslag. Het huidige pand aan de is verouderd en heeft maar in één verdieping. Het nieuwe pand krijgt twee verdiepingen. Wim Muijs ziet ook nog een ander voordeel. "De bewoners van de Zuidwenk hebben geen geluidsoverlast meer van ons", zegt hij tegen Visserijnieuws.

Muijs Seafood

De visgroothandel werd in 2004 opgericht door Rutger Kooij. Nadat hij in 2016 emigreerde naar Canada, werd in 2017 de handelsnaam Rutger Kooij Zeevis B.V. gewijzigd in Muijs Seafood B.V. De huidige eigenaars Wim en Theo Muijs komen uit een echte vissersfamilie. Zij zijn de vierde generatie die zich bezig houden met de verkoop van vis. Er werken ongeveer 25 mensen bij het bedrijf.

Bron: Visserijnieuws

 
Lees ook
Alleen duurzame vis op menu Roompot

Alleen duurzame vis op menu Roompot

De terassen en restaurants zijn sinds 1 juni weer open. Roompot grijpt de heropening aan om vanaf dat moment alleen maar duurzame vis in de restaurants serveren. Gasten kunnen de duurzaamheid van de vis opzoeken via de VISwijzer app of de website. Roompot werkt hiervoor samen met zijn leveranciers en de Good Fish Foundation, die de VISwijzer beheert.

‘Spannend om recept voor kookboek te bereiden’

‘Spannend om recept voor kookboek te bereiden’

nze Noordzee heeft volop lekkere vis te bieden. Stichting Noordzeevis uit Scheveningen bracht daarom een kookboek uit: ‘Noordzeevis uit Scheveningen; Verse vangst voor een nieuwe generatie’. Studenten van onder andere SVO vakopleiding food bedachten recepten voor het kookboek, dat jongeren kennis laat maken met bekende en minder bekende vissen uit de...

Eerste vaatje Hollandse Nieuwe voor zorgpersoneel

Eerste vaatje Hollandse Nieuwe voor zorgpersoneel

De traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe stond gepland voor donderdag 11 juni, maar dit event kan vanwege het coronavirus niet doorgaan. Daarom komt het Nederlands Visbureau met een alternatief. De eerste haringen gaan naar het zorgpersoneel.