Nederland present op visbeurs Bremen

Fish International Bremen (1)-kl

Fish-International-Bremen-6-kl-300x200 Midden in Halle 7 van Messe Bremen torent de Nederlandse vlag boven alle stands uit. Er is weer een Holland Paviljoen op de tweejaarlijkse Duitse visbeurs Fish International, die dit jaar zijn 30e editie beleeft. Drie dagen is de beurs het terrein van vis in al zijn facetten: vers, kweek, diepvries, schaal- en schelpdieren; van export- en importbedrijven. In het Holland Paviljoen hebben vijf Nederlandse bedrijven een plek. "De vraag naar Nederlandse vis in Duitsland is gegroeid", zegt directeur Agnes Leewis van het Nederlands Visbureau. "Enkele jaren was er geen interesse in zo'n Holland Paviljoen. Maar de beurs is echt professioneel nu en in dit paviljoen hebben we verschillende visbedrijven staan." Het logo van Noordzeevis is prominent zichtbaar in de stand. De standhouders in het paviljoen zijn blij, dat het Visbureau faciliteert en hun veel zorgen uit handen neemt.

Wokmuscheln en Holländische Matjes

Krijn Verwijs introduceert voor de Duitse markt Wokmuscheln, een kant en klare maaltijd van mosselen met een kruidenmelange. Haasnoot was aanwezig met natuurlijk de Holländische Matjes, Ocean Fish met o.a. artic char, een soort zalmforel, uit IJsland, Icelands' Best'. Neerlandia Urk met hun specialiteit: Noordzeevis als schol, tong en tarbot. Kingfish Zeeland is eveneens present en laat de bezoekers proeven van verschillende bereidingen met de yellowtail: gebakken,rauw als sashimi en gerookt. De Duitsers laten zich deze nieuwe vis goed smeken en zijn enthousiast.

Rondlopend over de beurs is in bijna elke gang wel een Nederlands visbedrijf te vinden. Parlevliet & Van der Plas/Heiploeg en Jac. de Dulk/Cormelis Vrolijk Visscher Seafood/Fisherman's Choice hebben grote combistands met allerlei verschillende producten.  Maar ook Seafood Connection, Dayseaday en Isola Fish hebben belang bij deze beurs voor de Duitse visbranche.

Naast vis zijn ook certificeringingorganisaties als MSC, ASC en Global Gap en toeleveranciers van verpakkingen en etiketteerapparatuur aanwezig.

Gastro-Ivent

In de hallen naast de visbeurs vindt het Gastro-Ivent plaats. Dit evenement is vooral gericht op de culinaire branche, met koffie, dranken, fruit, zoetwaren en andere gastronomische partijen.

 
Lees ook
Vis van de maand

Vis van de maand

Ook al is het eind van dit jaar nog niet in zicht, de kalender ‘Vis van de Maand 2021’ is inmiddels in overleg met mensen uit de vissector vastgesteld. De productie van de nieuwe kalender met bijbehorend POS-materiaal voor de winkelvloer is reeds in gang gezet.

Handelsgegevens 2019 gepubliceerd

Handelsgegevens 2019 gepubliceerd

Wie geïnteresseerd is in de handelsgegevens van de Nederlandse vissector kan sinds vorig jaar terecht bij het Nederlands Visbureau. Op visbureau.nl wordt in de vorm van de marktinformatietool een overzicht geboden van accurate informatie per vissoort en afzetland. Recent zijn hier ook de marktgegevens van 2019 aan toegevoegd. Wie nu inlogt in de...

Gour (met) vis gezond

Gour (met) vis gezond

Nieuws van het Nederlands Visbureau. Met Gour (met) vis gezond, De zomereditie van Visculinair en De start van het haringseizoen