'Niets is ons te gek; gastvrijheid kost niks'

7 september 2020 Ellen Weber
Foto: Ellen Weber

Ramon de Witte runt vistaria De Fontein in Westkapelle, zijn broer Pascal de naastgelegen brasserie. De verbouwde vistaria was net een week open toen de lockdown werd afgekondigd. De Zeeuwse horecabroers schakelden toen snel over op bezorging. Gelukkig komen sinds juni de Duitse vakantiegangers weer een ijsje halen.

Op de markt in het Zeeuwse Westkapelle is De Fontein de grootste zaak. De vistaria heeft een groot terras, dat door de anderhalve metermaatregelen ook een deel van de parkeerplaats beslaat. “De dranghekken zijn niet ideaal, maar zorgen ervoor dat onze gasten veilig kunnen zitten”, vertelt Ramon de Witte, die wil voorkomen dat automobilisten tijdens hun parkeermanoeuvres tegen de picknickbanken botsen. In de naastgelegen brasserie De Fontein genieten gasten in de serre van hun lunch.

“Het begon allemaal in 1953 met het frietluik van opa”, vertelt Pascal. De Zeeuwse jeugd haalde daar na het uitgaan nog een frietje. Het luik werd een snackbar en breidde uit naar het naastgelegen pand. “Onze ouders gingen ook in de snackbar werken”, vertelt zijn broer Ramon. In 1996 liet de familie het naastgelegen restaurant verbouwen tot brasserie De Fontein. Op dit moment runt Pascal de brasserie en leidt Ramon het snackbargedeelte, zodat hun ouders het iets rustiger aan kunnen doen.

Meer weten over vistaria De Fontein? Lees dan het complete artikel online of in Vismagazine 6-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts €75,- ex btw.

Altijd op de hoogte blijven?