Nieuw bestuur Stichting Promotie Oosterscheldekreeft

30 november 2021 Redactie Vismagazine

Stichting Promotie Oosterscheldekreeft een nieuw bestuur. De stichting zet zich in om de Oosterscheldekreeft onder de aandacht te brengen van een groot en geïnteresseerd publiek.

De huidige voorzitter Luit Ezinga draagt na vele jaren van grote betrokkenheid en inzet 1 december 2021 de voorzittershamer over aan Nelleke Launspach. Zij is onder andere uitgever van het glossy Zeelandmagazine (cultuur, culinair en lifestyle), directeur fondsenwerving van de stichting Cure for Cancer, bestuurslid van Friends of UCR (University College Roosevelt) en bestuurslid van de Maatschappij voor Nijverheid en Handel. Daarnaast schrijft ze culinaire artikelen en heeft een aantal kookboeken op haar naam staan. En is bovenal een liefhebber van de Oosterscheldekreeft.

Naast Nelleke zitten Rob Rameau, eigenaar van strandrestaurant our Seaside in Renesse, en Simon Jongepier, een topfinancial in de publieke sector van Zeeland, in het bestuur van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft.

Oosterscheldekreeft 

De Oosterscheldekreeft is een exclusief product uit de Oosterschelde. Deze kreeft smaakt zachter en verfijnder en uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de Oosterscheldekreeft een afwijkende DNA- structuur heeft ten opzichte van de andere kreeftsoorten.

Jaarlijks wordt het seizoen van de Oosterscheldekreeft feestelijk geopend op de laatste donderdag van maart. In 2022 is dat op 31 maart. Evenals andere jaren vindt het evenement plaats op Schouwen-Duiveland.

De Stichting Promotie Oosterscheldekreeft bestaat dit jaar 21 jaar en heeft de doelstelling om Zeeland te positioneren als culinaire bestemming. Met de promotie van de delicate Oosterscheldekreeft wordt een koppeling gemaakt met de vele overige Zeeuwse streekproducten. Nelleke is naast voorzitter van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft ook voorzitter van de Kring van de Oosterscheldekreeft waarin een aantal gerenommeerde Zeeuwse restaurants hun ervaring en expertise bundelen.

Altijd op de hoogte blijven?