Nieuw platform De Lokalist biedt lokale producten

De lokalist_vlees vis en brood

Er is een nieuw platform voor lokale producten. De Lokalist biedt verse producten van ruim honderd boeren en ambachtslieden, zoals bakkers, slagers en visboeren. De consument kan de producten online bestellen en krijgen deze de volgende dag vers thuisbezorgd.

“Ook wij signaleerden de gestage trend van behoefte aan lokaler en gezonder eten", vertelt Paul van Straaten, die het platform amen met Richard Nederlof oprichtte. "We namen kennis van projecten om de ketens korter te maken, gestimuleerd door de Nederlandse en Europese overheid. We hebben toen besloten om onze logistieke kennis te koppelen aan onze passie voor goed en lekker eten. Nadat we ons goed lopende post- en pakkettenbedrijf met ruim duizend medewerkers hadden verkocht, hebben we de tijd genomen om De Lokalist te ontwikkelen. Na een paar maanden testdraaien kunnen we vanaf nu de Nederlandse consument koppelen aan al die sympathieke boeren en ambachtslieden die zich tot nu toe hebben aangesloten."

In het assortiment zitten onder andere brood, vis, vlees, groente, fruit en zuivel. Duurzaamheid staat centraal bij het platform. De bestelde producten worden dagvers opgehaald bij de winkeliers en producenten. Omdat de producten pas worden geproduceerd na de bestelling gaat dit volgens De Lokalist voedselverspilling tegen en wordt de CO2 verminderd.

Alle producten worden bezorgt in de papieren Recycle-tas. Consumenten kunnen deze tas gevuld met lege glazen flessen, lege batterijen en lege statiegeldflessen mee teruggeven aan De Lokalist chauffeur. De Lokalist zorgt vervolgens voor de recycling en teruggave van het statiegeld.

Dossiers
Lees ook
Uit de buurt

Uit de buurt

Wat van ver komt, is lekker. Opeens moest ik van de week aan dat spreekwoord denken. De betekenis ligt volgens (spreek)woordenboeken in het feit dat je voor iets van ver weg moeite hebt moeten doen en dat het (daarom) bijzonder en lekker(der) is. Ik heb dit spreekwoord overigens in geen jaren gehoord. En ik denk dat dat komt omdat het steeds minder...

Pas op met gebruik van additieven als hulpmiddel

Pas op met gebruik van additieven als hulpmiddel

Tegenwoordig worden steeds meer visproducten en maaltijden bereid met smaakmakers als sauzen, marinades, kruiden, mengsels van oliën, specerijen en kruiden. De eindproducten zijn panklaar voor de consument, dat is wel zo makkelijk. Maar hoe zit het met de additieven oftewel de toegevoegde hulpstoffen? Hoe achterhaal je als visspecialist welke e-nummers...

Visdetaillist worstelt met informatievoorziening

Visdetaillist worstelt met informatievoorziening

Visdetaillisten voldoen niet aan de wettelijke verplichtingen van informatievoorziening. Hoewel de regels volgens de branche in de praktijk niet werkbaar zijn, moeten kleine stapjes zoals posters en etikettering verbetering brengen. Ook de techniek kan uitkomst bieden.