Nieuwbouw vijfde vestiging Rodé Vis van start gegaan

rodevis_nieuwbouw_LR

De directie van Zalmrokerij Rodé Vis uit Urk heeft op vrijdagmorgen 7 april de eerste paal geslagen voor de bouw van de vijfde vestiging van het bedrijf op Urk. Dit deden zij samen met wethouder Geert Post van de gemeente Urk en medenaamgever en oprichter van Rodé Vis Albert Dekens. In deze nieuwe fabriek van Rodé Vis wordt de nadruk gelegd op het produceren van volautomatisch gerookte zalm.

Bedrijventerrein Zwolsehoek

Rodé Vis kocht eind 2015 17.000 vierkante meter grond op bedrijventerrein Zwolsehoek van de gemeente Urk. In eerste instantie ging het bedrijf uit van gefaseerd bouwen, maar tijdens het voorbereidingsproces werd besloten om over te gaan tot totaalbouw van een complete nieuwe fabriek. De nieuwe fabriek gaat in totaal 11.000 vierkante meter grond beslaan. Hierdoor blijft er ruimte over voor uitbreiding in de toekomst.

Lerøy Seafood Group

Sinds 2012 is Rodé Vis onderdeel van de Noorse Lerøy Seafood Group. Als marktleider in de verwerking van Noorse gekweekte zalm wil het blijven investeren in de modernste productiefaciliteiten. Zo kan het bedrijf de blijvend groeiende vraag naar zalm vanuit de markt blijven bedienen.

Uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten

Het vijfde bedrijfspand is dan ook een uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten en geen vervanging van de bestaande rokerij. Momenteel heeft Rodé Vis vier panden aan de Westwal, Schulpengat, Scheurrak en Abbert op Urk. Hier wordt onder meer verse zalm verwerkt, zalm gerookt en verder verwerkt in producten voor de convenience sector, luchtvaartcatering en andere markten.

Ambachtelijke wijze

Met de vijfde vestiging blijft Rodé Vis zich richten op het op ambachtelijke wijze produceren van hoogwaardige producten voor de wereldwijde volumemarkt. Met deze nieuwe fabriek zet het bedrijf Urk opnieuw op de wereldkaart. In december 2017 gaan de eerste productielijnen draaien. Vanaf januari 2018 moet het pand geheel operationeel zijn.

Lees ook:

Nieuwe zalmrokerij Rodé Vis op Urk (16 december 2015)

Lees ook
Eens ging de zee hier tekeer

Eens ging de zee hier tekeer

‘Eens ging de zee hier tekeer. Het verhaal van de Zuiderzee en haar kustbewoners’ draait om de geschiedenis van vier families uit verschillende Zuiderzeedorpen: Urk, Volendam, Spakenburg en Wieringen. Maar het boek gaat om meer dan dat.

Tweede editie Urker VIS Food Festival

Tweede editie Urker VIS Food Festival

Dit jaar vindt voor de tweede keer het Urker VIS Food Festival plaats. Op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni kunnen bezoekers op Urk terecht voor een uitgebreid palet aan visgerechtjes. Daarnaast is er een uitgebreid cultureel programma. Op de Dormakade van Urk staan eenentwintig foodtrucks en stands waar festivalbezoekers verrassende visvariaties kunnen...

Prominente plek voor Urker vissers op Floriade

Prominente plek voor Urker vissers op Floriade

De vissers in Urk krijgen een prominente plaats op de Floriade 2022. Dat maakte Loes Ypma, wethouder van Almere, bekend, meldt Omroep Flevoland. De zevende editie van de Floriade staat in het teken van Growing Green Cities. Belangrijke vraagstukken zoals voedselvoorziening, klimaatverandering en energiewinning staan hierbij centraal. Vis speelt een...