Nieuwe beurs voor koudwater visserij

Cold Water Seafood 2023

In RAI Amsterdam vindt van 10 tot en met 12 oktober 2023 de eerste editie van Coldwater Seafood 2023 plaats. Een vakbeurs en conferentie voor de koudwater visserij, georganiseerd door door RAI Amsterdam en het Noorse bedrijf Aqkva.

De organisatie verwacht dat de nieuwe B2B-beurs bezoekers van over de wereld om kennis te delen en zaken te doen met exposanten uit de belangrijkste visserij- en aquacultuursectoren in IJsland, de Faeröer, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Noorwegen, Zweden, Denemarken en Nederland. Coldwater Seafood is gericht op koudwater zeedieren en -vruchten van hogere kwaliteit.

“Ik ben zeer verheugd met deze samenwerking en het potentieel dat deze samenwerking biedt”, zegt RAI Amsterdam COO Maurits van der Sluis over de samenwerking met Aqkva op de website. “Samen combineren we meer dan 100 jaar ervaring van de RAI als evenementenorganisator in binnen- en buitenland met een doorgewinterde organisator van congressen binnen de kweek- en visserijsector. Voeg daarbij de toegewijde samenwerking van de lokale overheid van Amsterdam, het Nederlandse bedrijfsleven en de dienstverlenende sector en we hebben alle ingrediënten in huis om Coldwater Seafood 2023 tot een doorslaand succes te maken.”

“We zijn toegewijd aan het creëren van het best mogelijke platform voor het promoten, verhandelen en tentoonstellen van alle soorten zeevruchten, met een bijzondere focus op zeevruchten die langzaam worden gekweekt in de koude wateren van het noorden”, vult Vidar Onarheim, CEO van Aqkva aan. “Het hebben van een deskundige partner als RAI Amsterdam biedt een extra garantie dat Coldwater Seafood de netwerkhaven bij uitstek zal worden voor de koudwater visserij industrie."

Bron: RAI Amsterdam

Dossiers
Lees ook
Een school vol vis

Een school vol vis

Het Nederlands Visbureau draait op volle toeren. Ook voor activiteiten na de zomervakantie zijn de voorbereidingen in volle gang.

Klimaatverandering belangrijk thema Fish International 2022

Klimaatverandering belangrijk thema Fish International 2022

Klimaatverandering is een belangrijk onderwerp voor de visindustrie en krijgt veel aandacht tijdens Fish International. Deze vakbeurs vindt plaats van 4 tot en met 6 september in Messe Bremen. Verschillende presentaties en discussies belichten dit onderwerp van alle kanten, zoals de effecten op de visbestanden en op de visindustrie.

Succesvolle editie Seafood Expo Global in Barcelona

Succesvolle editie Seafood Expo Global in Barcelona

Eind april vond de 28e editie van Seafood Expo Global//Seafood Processing Global plaats. Voor de eerste keer in Barcelona. Met meer dan 1550 bedrijven uit 76 landen kijkt de organisatie terug op een succesvolle beurs. “Seafood Expo Global bevestigde haar positie als ’s werelds grootste handelsbeurs voor de visbranche”, aldus organisator Diversified...