Nieuwe beurs voor koudwater visserij

16 juni 2022 Redactie Vismagazine

In RAI Amsterdam vindt van 10 tot en met 12 oktober 2023 de eerste editie van Coldwater Seafood 2023 plaats. Een vakbeurs en conferentie voor de koudwater visserij, georganiseerd door door RAI Amsterdam en het Noorse bedrijf Aqkva.

De organisatie verwacht dat de nieuwe B2B-beurs bezoekers van over de wereld om kennis te delen en zaken te doen met exposanten uit de belangrijkste visserij- en aquacultuursectoren in IJsland, de Faeröer, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Noorwegen, Zweden, Denemarken en Nederland. Coldwater Seafood is gericht op koudwater zeedieren en -vruchten van hogere kwaliteit.

“Ik ben zeer verheugd met deze samenwerking en het potentieel dat deze samenwerking biedt”, zegt RAI Amsterdam COO Maurits van der Sluis over de samenwerking met Aqkva op de website. “Samen combineren we meer dan 100 jaar ervaring van de RAI als evenementenorganisator in binnen- en buitenland met een doorgewinterde organisator van congressen binnen de kweek- en visserijsector. Voeg daarbij de toegewijde samenwerking van de lokale overheid van Amsterdam, het Nederlandse bedrijfsleven en de dienstverlenende sector en we hebben alle ingrediënten in huis om Coldwater Seafood 2023 tot een doorslaand succes te maken.”

“We zijn toegewijd aan het creëren van het best mogelijke platform voor het promoten, verhandelen en tentoonstellen van alle soorten zeevruchten, met een bijzondere focus op zeevruchten die langzaam worden gekweekt in de koude wateren van het noorden”, vult Vidar Onarheim, CEO van Aqkva aan. “Het hebben van een deskundige partner als RAI Amsterdam biedt een extra garantie dat Coldwater Seafood de netwerkhaven bij uitstek zal worden voor de koudwater visserij industrie."

Bron: RAI Amsterdam

Altijd op de hoogte blijven?