Nieuwe coronamaatregelen: horeca gaat weer open

26 januari 2022

Dinsdagavond 25 januari maakte de overheid versoepelingen van de coronamaatregelen bekend. Onder voorwaarden mag Nederland vanaf woensdag 26 januari wat meer open. Dit zijn de belangrijkste veranderingen voor de winkels en horeca.  

Van 05:00 tot 22:00 uur mag de horeca open. Nachthoreca blijft dus dicht. Een coronatoegangsbewijs is zowel binnen als buiten op het terras verplicht, maar hoeft niet getoond te worden bij afhalen. In alle publieke binnenruimtes, zoals horeca, theater en bioscopen, is een vaste zitplaats verplicht en moet een mondkapje gedragen worden tijdens verplaatsing. Op de zitplaats mag deze af.

Winkels, cultuur en evenementen

Alle winkels mogen weer open van 05:00 tot 22:00 uur. Ook hier blijft de mondkapjesplicht gelden en is er een maximaal bezoekersaantal van 1 persoon per 5 m2. Voor winkels is geen coronatoegangsbewijs nodig.

Het bezoeken van culturele locaties, die ook van 05:00 tot 22:00 uur open mogen, vereist wel een coronatoegangsbewijs. Ook hier geldt de mondkapjesplicht, behalve als je op je plaats zit.

Evenementen met een vaste zitplaats en doorstroomevenementen zijn onder voorwaarden toegestaan. Dit mag binnen met maximaal 1250 bezoekers, afhankelijk van de grootte van de ruimte.

Hier zijn alle coronamaatregelen te vinden die gelden vanaf 26 januari. Op dinsdag 8 maart besluit het kabinet opnieuw of er meer open kan.

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?