Nieuwe Gamba verrijking Arnhemse binnenstad

7 september 2016

De nieuwe visspeciaalzaak van Rien en Ineke Motshagen is een verrijking voor de Arnhemse binnenstad en een inspiratie voor andere ondernemers. Dat stelde loco-burgemeester Gerrie Elfrink van Arnhem vandaag tijdens de officiële opening van Gamba Seafood.

Middeleeuws

De nieuwe winkel van Rien Motshagen is gevestigd in een monumentaal pand schuin tegenover zijn oude vestiging. De keuze voor dit pand heeft een enorme meerwaarde, aldus Elfrink. “De historie van Arnhem wordt hier zichtbaar in de 14e eeuwse elementen die geïntegreerd zijn in de inrichting. Hier kun je genieten van een visje, terwijl de geschiedenis zich om je heen bevindt. Dan smaakt het nog beter! Het was moedig van de eigenaren om deze stap te zetten, want er kwam daardoor heel veel bij kijken. Dit is een inspiratie voor andere ondernemers voor wat je het publiek aan extra’s kunt bieden. Alle lof namens het gemeentebestuur.”

Voor bakken

Het idee voor de nieuwe winkel ontstond twee jaar geleden, aldus Ineke Motshagen. “De huurperiode van vijf jaar van ons vorige pand liep af en daar waren we toe aan een verbouwing. Dan ga je denker over wat je wilt. Dit pand kwam beschikbaar, het is breder en biedt daardoor meer mogelijkheden. We hebben veel meer zitgelegenheid en we bakken nu voorin de zaak. Dat loopt als een trein.”

Nieuwe start

De nieuwe zaak oogt als een restaurant. Dat is ook de grootste verandering, aldus Rien Motshagen. “We hebben nu flink wat zitplaatsen, een uitgebreidere kaart en serveren een glaasje wijn bij de vis. We zitten nu 25 jaar in Arnhem en dit is echt een frisse nieuwe start. We zijn er ontzettend blij mee!”

De nieuwe winkel is ontworpen door architectenbureau Van Varix en ingericht door KMI.

 

Altijd op de hoogte blijven?