Nieuwe gezichten bij de Visfederatie

Portretten LEI

Mike Turenhout treedt per 1 oktober in dienst van de Visfederatie. Mike zal zich gaan toeleggen op aanvoerzaken, handelszaken, economische en statistische analyses en diverse andere taken. Mike Turenhout heeft Aquaculture, Fisheries and Marine Resources Management gestudeerd aan de Wageningen Universiteit (WUR). De laatste vier jaren heeft hij bij het LEI (WUR) gewerkt voor de vissector. Daarvoor heeft hij enkele jaren bij een visimporteur gewerkt. Hij presenteerde de afgelopen jaren ‘Visserij in Cijfers’ en kent de sector goed. De taken die Turenhout krijgt, zijn deels ter vervanging van Anne-Marie Kats, en deels van Floor Hulsken. Anne-Marie Kats is deze zomer overgestapt naar de Aquaculture Stewardship Council (ASC). Floor Hulsken gaat het secretariaat van de Vereniging de Mosselhandel voeren en is daardoor minder beschikbaar zijn voor handelszaken. Zij blijft parttime voor de Visfederatie werken.

Verder treedt Paulien Prent ook in dienst bij de Visfederatie. Zij neemt de dossiers Voedselveiligheid en Duurzaamheid over van secretaris Anne Marie Kats. Prent is in de visserijsector met name bekend als projectleider MSC voor de Coöperatieve Visserij Organisatie.

Lees ook
MSC en ASC organiseren Bewuste Visweek

MSC en ASC organiseren Bewuste Visweek

Veel mensen eten graag vis. Het is gezond en lekker. Maar niet alle vissoorten zijn verantwoord om te eten. Er is sprake van overbevissing of niet-duurzame vismethoden. Kies daarom bewust. Om hier extra aandacht voor te vragen organiseren MSC en ASC van 23 tot en met 29 september voor de zesde keer Bewuste Visweek.

Toename aanbod gecertificeerde vis in supermarkt

Toename aanbod gecertificeerde vis in supermarkt

Het aanbod van gecertificeerde vis in de Nederlandse supermarkten is wederom toegenomen. In de categorieën vers, diepvries en conserven draagt bijna driekwart (74 procent) van de visproducten het MSC- of ASC-keurmerk voor duurzaam gevangen of verantwoord gekweekte vis. Vorig jaar was dat nog 70 procent. Dat blijkt uit de analyse ‘Stand in het schap’...

Peter Tol helpt mee aan toekomst voor vis

Peter Tol helpt mee aan toekomst voor vis

Viswinkel Peter Tol is een van de acht viswinkels in Nederland die het keurmerk MSC/ASC mogen dragen. In zijn winkel verkoopt hij uitsluitend duurzaam gevangen vis. Als je naar de prijzen kijkt, is MSC-vis niet perse duurder dan reguliere vis. Tol verkoopt de vis niet om de omzet op te voeren. De belangrijkste reden voor hem om vis te verkopen met...