Nieuwe naam en koers Enkhuizense viswinkel

Familie Vis_foto naomi heindinga

Een visspeciaalzaak in hartje Enkhuizen. Dat betekent drukke zomers met veel bootjestoeristen en rustigere winters voor Pascal Feller en Joyce Feller-van Noorden met hun zaak Familie Vis. Ruim een jaar geleden maakten ze de overstap naar een eigen visspeciaalzaak. Pascal werkt al 28 jaar in de vissector, Joyce heeft het vak in rap tempo geleerd. Het eerste jaar heeft het stel fors moeten investeren in apparatuur die stuk ging.

De grootste drukte is voorbij op een vrijdagmiddag in mei rond 15 uur. Dat komt mooi uit voor het interview: Joyce heeft tijd om te vertellen. Ze staat vandaag met twee medewerkers in de zaak. Ze zijn open tot 20 uur. In Enkhuizen is het sinds twee weken weer wat drukker. Vanwege de coronacrisis was het tot nu toe stil. “Normaliter begint het seizoen vanaf maart,” vertelt Joyce.

Onderweg naar het centrum valt de hoeveelheid Duits die je hoort op. “De Duitse toeristen weten ons weer te vinden.” Dat betekent even omschakelen. “Het is altijd even wennen in een vreemde taal. Wat waren ook al weer de woorden voor haring met ui en zuur in het Duits?”

Visroker

In maart 2019 openden Joyce en Pascal de deuren van hun visspeciaalzaak. “Mijn man was visroker, hij heeft jaren gewerkt bij een groothandel. Ik ben masseur en heb een eigen praktijk. Geruime tijd heeft deze winkel te koop gestaan. “Is dat niet iets voor ons?’, vroeg mijn man zich af. We zijn op de eigenaar afgestapt en hebben een ondernemingsplan gemaakt. En toen hadden we een eigen viszaak. Het is weleens druk, met een eigen praktijk, tot voor kort de baan van mijn man en een kind van vijf. Toch hebben we het afgelopen jaar gered.”

Meer weten over Familie Vis? Lees dan het complete artikel online of in Vismagazine 5-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar maar €75,- ex btw.

Lees ook
‘Allemaal een passie voor eten’

‘Allemaal een passie voor eten’

Gerechten vormen een steeds groter deel van de verkoop. Dat biedt visspecialisten de kans om meer dan ooit met hun eigen stijl en smaak extra markt te veroveren. Ondersteuning daarbij van leveranciers is altijd welkom en inspirerend. Vandaag het eerste deel van deze rondvraag rondom het thema smaakmakers met Visspecialist Sluizeman en Spakenburg Paling.

Versspecialisten discussiëren tijdens succesvol seminar Emondt KMI

Versspecialisten discussiëren tijdens succesvol seminar Emondt KMI

Het eerste seminar van Emondt KMI over het nieuwe verswinkelen, dat op dinsdag 7 juli in The Lightboxx Nijkerk werd gehouden, is een groot succes geworden. Tijdens de inspiratiesessie bespraken slagers, visspecialisten, kaasverkopers en groentespecialisten hoe ze de toekomst van de versspeciaalzaken zien.

Profileren met eigen smaakstijl

Profileren met eigen smaakstijl

Gerechten vormen een steeds groter deel van de verkoop. Dat biedt visspecialisten de kans om meer dan ooit met hun eigen stijl en smaak extra markt te veroveren. Ondersteuning daarbij van leveranciers is altijd welkom en inspirerend.