Fish International 2020: producten, verpakkingen en aquacultuur

Fish International 2020_foto M3B GmbH/Oliver Saul

Foto: M3B GmbH/Oliver Saul

Zondag 9 februari ging Fish International 2020 van start. Tot en met dinsdag kunnen bezoekers uit de industrie, retail en horeca terecht in Messe Bremen voor de laatste ontwikkelingen en innovaties.

Dit jaar staan er ongeveer 300 exposanten op Fish International. Daarnaast kunnen de bezoekers nog eens 200 stands bekijken op Gastro Ivent, de gastronomische beurs die tegelijkertijd plaats vindt. Naast nieuwe producten van of voor vis- en zeevruchten is er aandacht voor de verwerking en de aquacultuur. Belangrijke onderwerpen zijn duurzame verpakkingen en dierenwelzijn.

Gemak en nieuwe vissoorten

Gemak is een van de trends op deze visbeurs. Verschillende exposanten laten hun laatste producten zien. Zo toont Fisherman’s Choice hun nieuwe garnalensnacks. Daarnaast worden er verschillende vissoorten gepresenteerd die nieuw zijn voor de Duitse markt. Zoals de Japanse bot (hirame) en Zwarte Zee zalmforel. Op de beursvloer vinden verschillende demonstraties plaats. 

Verpakkingen

Verpakkingen vormen een belangrijk onderdeel van de beurs. De verpakkingen moeten voldoen aan de nieuwe Duitse regelgeving en ook aantrekkelijk zijn voor de consument en handel. Expert Till Isensee geeft hier een presentatie over. En natuurlijk zijn er ook op de beursvloer verschillende verpakkingsexperts te vinden. Daarnaast wordt het MakPak-project gepresenteerd, een eetbare verpakking gemaakt van algen. 

Meer weten over Fish International? Lees dan het beursverslag in Vismagazine 2-2020. Dit nummer verschijnt 17 maart. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een voordelig introductie abonnement af voor maar € 75,00 ex. BTW.

 

Dossiers
Lees ook
Plasticbesparend verpakken op nieuwe of gebruikte machines

Plasticbesparend verpakken op nieuwe of gebruikte machines

Om haar klanten te ondersteunen werkt MULTIVAC nauw samen met gerenommeerde toeleveranciers in de ontwikkeling van plasticbesparende verpakkingsoplossingen. Zo is MULTIVAC PaperBoard al enige tijd op de markt, deze oplossing biedt een besparing op plastic van 60 tot 90%.

Opleiden voor baan van de toekomst

Opleiden voor baan van de toekomst

De vakmensen opleiden die de foodbranche nodig heeft. Daar staat SVO vakopleiding food voor. Daarvoor moet SVO weten met welke ontwikkelingen de branche te maken krijgt en over welke vaardigheden medewerkers in de toekomst moeten beschikken. SVO vroeg The Food Research Company daarom om een onderzoek uit te voeren naar de toekomst van SVO en van de...

Onderzoekers vragen visbranche om hulp

Onderzoekers vragen visbranche om hulp

Biodiversity Centre Naturalis en het LUCAS (Leiden University Centre for the Arts in Society) zijn bezig met een onderzoek naar naar de biodiversiteit van de Nederlandse en Vlaamse wateren. Voor de identificatie van vissen op schilderijen hebben ze hulp nodig van mensen uit de visbranche.