Fish International 2020: producten, verpakkingen en aquacultuur

Fish International 2020_foto M3B GmbH/Oliver Saul

Foto: M3B GmbH/Oliver Saul

Zondag 9 februari ging Fish International 2020 van start. Tot en met dinsdag kunnen bezoekers uit de industrie, retail en horeca terecht in Messe Bremen voor de laatste ontwikkelingen en innovaties.

Dit jaar staan er ongeveer 300 exposanten op Fish International. Daarnaast kunnen de bezoekers nog eens 200 stands bekijken op Gastro Ivent, de gastronomische beurs die tegelijkertijd plaats vindt. Naast nieuwe producten van of voor vis- en zeevruchten is er aandacht voor de verwerking en de aquacultuur. Belangrijke onderwerpen zijn duurzame verpakkingen en dierenwelzijn.

Gemak en nieuwe vissoorten

Gemak is een van de trends op deze visbeurs. Verschillende exposanten laten hun laatste producten zien. Zo toont Fisherman’s Choice hun nieuwe garnalensnacks. Daarnaast worden er verschillende vissoorten gepresenteerd die nieuw zijn voor de Duitse markt. Zoals de Japanse bot (hirame) en Zwarte Zee zalmforel. Op de beursvloer vinden verschillende demonstraties plaats. 

Verpakkingen

Verpakkingen vormen een belangrijk onderdeel van de beurs. De verpakkingen moeten voldoen aan de nieuwe Duitse regelgeving en ook aantrekkelijk zijn voor de consument en handel. Expert Till Isensee geeft hier een presentatie over. En natuurlijk zijn er ook op de beursvloer verschillende verpakkingsexperts te vinden. Daarnaast wordt het MakPak-project gepresenteerd, een eetbare verpakking gemaakt van algen. 

Meer weten over Fish International? Lees dan het beursverslag in Vismagazine 2-2020. Dit nummer verschijnt 17 maart. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een voordelig introductie abonnement af voor maar € 75,00 ex. BTW.

 

Dossiers
Lees ook
Vega(n) is de trend op Horecava 2020

Vega(n) is de trend op Horecava 2020

Voedselverspilling, veggie & vegan(istisch). Deze drie trends vormen de voedingsbodem voor de Horecava 2020 in Amsterdam. Vismagazine ontdekt veganistische visproducten, proeft duurzame visnacks en maakt kennis met een initiatief om bijvangst van Noordzeevis op de horecakaart te zetten.

KNS en VNV gaan samenwerken - Vlees en vis liggen allebei op het bord, naast de aardappelen en de groenten’

KNS en VNV gaan samenwerken - Vlees en vis liggen allebei op het bord, naast de aardappelen en de groenten’

Eind 2019 sloten de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) een samenwerkingsovereenkomst. Om te beginnen gaat de administratie en het secretariaat van de VNV naar de KNS. En beide verenigingen zien nog meer kansen voor samenwerking.

Enthousiasme van standhouders, bezoekers en sprekers voor MTDI

Enthousiasme van standhouders, bezoekers en sprekers voor MTDI

Roeland Dobbelaer, Commercieel directeur van Alea Publishers en beursmanager van More than Drinks Inspiration 2020! is zeer tevreden over de belangstelling voor het nieuwe event. In een rondschrijven laat hij weten: "De afgelopen weken waren zeer succesvol voor de organisatie van More than Drinks Inspiration! 2020. "