Fish International 2020: producten, verpakkingen en aquacultuur

Fish International 2020_foto M3B GmbH/Oliver Saul

Foto: M3B GmbH/Oliver Saul

Zondag 9 februari ging Fish International 2020 van start. Tot en met dinsdag kunnen bezoekers uit de industrie, retail en horeca terecht in Messe Bremen voor de laatste ontwikkelingen en innovaties.

Dit jaar staan er ongeveer 300 exposanten op Fish International. Daarnaast kunnen de bezoekers nog eens 200 stands bekijken op Gastro Ivent, de gastronomische beurs die tegelijkertijd plaats vindt. Naast nieuwe producten van of voor vis- en zeevruchten is er aandacht voor de verwerking en de aquacultuur. Belangrijke onderwerpen zijn duurzame verpakkingen en dierenwelzijn.

Gemak en nieuwe vissoorten

Gemak is een van de trends op deze visbeurs. Verschillende exposanten laten hun laatste producten zien. Zo toont Fisherman’s Choice hun nieuwe garnalensnacks. Daarnaast worden er verschillende vissoorten gepresenteerd die nieuw zijn voor de Duitse markt. Zoals de Japanse bot (hirame) en Zwarte Zee zalmforel. Op de beursvloer vinden verschillende demonstraties plaats. 

Verpakkingen

Verpakkingen vormen een belangrijk onderdeel van de beurs. De verpakkingen moeten voldoen aan de nieuwe Duitse regelgeving en ook aantrekkelijk zijn voor de consument en handel. Expert Till Isensee geeft hier een presentatie over. En natuurlijk zijn er ook op de beursvloer verschillende verpakkingsexperts te vinden. Daarnaast wordt het MakPak-project gepresenteerd, een eetbare verpakking gemaakt van algen. 

Meer weten over Fish International? Lees dan het beursverslag in Vismagazine 2-2020. Dit nummer verschijnt 17 maart. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een voordelig introductie abonnement af voor maar € 75,00 ex. BTW.

 

Dossiers
Lees ook
Inschrijving More than Drinks Inspiration is geopend!

Inschrijving More than Drinks Inspiration is geopend!

De inschrijving voor More than Drinks Inspiration! 2020 is nu geopend! Deze nieuwe vakbeurs richt zich op alle professionals in de drankenbranche. Bezoekers kunnen zich nu hier inschrijven. Abonnees van More than Drinks!, Vlees+, Vismagazine, FoodPersonality of Foodlog.nl schrijven zich gratis in.

Dit zijn de trends in 2020

Dit zijn de trends in 2020

Voedsel van dichterbij, weten waar je voedsel vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en kiezen voor kwaliteit; de trends voor 2020 zijn niet verrassend, maar bieden zeker kansen voor de (ambachtelijke) versondernemer. En voor de visspecialist liggen er specifieke kansen.

Lees de EVMI Verpakkingsspecial nu online

Lees de EVMI Verpakkingsspecial nu online

De jaarlijkse Verpakkingsspecial van EVMI is nu ook online te lezen, in de vorm van een gloednieuw digitaal magazine. In de toekomst zullen ook reguliere edities van EVMI zo'n digitale uitgave krijgen. In deze editie van de Verpakkingsspecial: De stand van zaken rondom recycling: 'Verpakkingen zijn nog verre van circulair'. De voor- en nadelen...