Fish International 2020: producten, verpakkingen en aquacultuur

Fish International 2020_foto M3B GmbH/Oliver Saul

Foto: M3B GmbH/Oliver Saul

Zondag 9 februari ging Fish International 2020 van start. Tot en met dinsdag kunnen bezoekers uit de industrie, retail en horeca terecht in Messe Bremen voor de laatste ontwikkelingen en innovaties.

Dit jaar staan er ongeveer 300 exposanten op Fish International. Daarnaast kunnen de bezoekers nog eens 200 stands bekijken op Gastro Ivent, de gastronomische beurs die tegelijkertijd plaats vindt. Naast nieuwe producten van of voor vis- en zeevruchten is er aandacht voor de verwerking en de aquacultuur. Belangrijke onderwerpen zijn duurzame verpakkingen en dierenwelzijn.

Gemak en nieuwe vissoorten

Gemak is een van de trends op deze visbeurs. Verschillende exposanten laten hun laatste producten zien. Zo toont Fisherman’s Choice hun nieuwe garnalensnacks. Daarnaast worden er verschillende vissoorten gepresenteerd die nieuw zijn voor de Duitse markt. Zoals de Japanse bot (hirame) en Zwarte Zee zalmforel. Op de beursvloer vinden verschillende demonstraties plaats. 

Verpakkingen

Verpakkingen vormen een belangrijk onderdeel van de beurs. De verpakkingen moeten voldoen aan de nieuwe Duitse regelgeving en ook aantrekkelijk zijn voor de consument en handel. Expert Till Isensee geeft hier een presentatie over. En natuurlijk zijn er ook op de beursvloer verschillende verpakkingsexperts te vinden. Daarnaast wordt het MakPak-project gepresenteerd, een eetbare verpakking gemaakt van algen. 

Meer weten over Fish International? Lees dan het beursverslag in Vismagazine 2-2020. Dit nummer verschijnt 17 maart. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een voordelig introductie abonnement af voor maar € 75,00 ex. BTW.

 

Dossiers
Lees ook
Alleen duurzame vis op menu Roompot

Alleen duurzame vis op menu Roompot

De terassen en restaurants zijn sinds 1 juni weer open. Roompot grijpt de heropening aan om vanaf dat moment alleen maar duurzame vis in de restaurants serveren. Gasten kunnen de duurzaamheid van de vis opzoeken via de VISwijzer app of de website. Roompot werkt hiervoor samen met zijn leveranciers en de Good Fish Foundation, die de VISwijzer beheert.

‘Spannend om recept voor kookboek te bereiden’

‘Spannend om recept voor kookboek te bereiden’

nze Noordzee heeft volop lekkere vis te bieden. Stichting Noordzeevis uit Scheveningen bracht daarom een kookboek uit: ‘Noordzeevis uit Scheveningen; Verse vangst voor een nieuwe generatie’. Studenten van onder andere SVO vakopleiding food bedachten recepten voor het kookboek, dat jongeren kennis laat maken met bekende en minder bekende vissen uit de...

Eerste vaatje Hollandse Nieuwe voor zorgpersoneel

Eerste vaatje Hollandse Nieuwe voor zorgpersoneel

De traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe stond gepland voor donderdag 11 juni, maar dit event kan vanwege het coronavirus niet doorgaan. Daarom komt het Nederlands Visbureau met een alternatief. De eerste haringen gaan naar het zorgpersoneel.