Nieuwjaarsreceptie Visbureau: gezamenlijk optreden!

Nieuwjaarsreceptie Visbureau 2019 (13)-kl

"Samenwerken om een gemeenschappelijk belang te dienen", is in één zin de toespraak van voorzitter Diek Parlevliet van het Nederlands Visbureau samen te vatten. Belanghebbenden in de vissector waren in groten getale naar Kasteel De Wittenburg in Wassenaar gekomen om het nieuwe jaar in te luiden. Parlevliet blikte kort terug op 2018 en kon een positief verhaal vertellen. Het gaat goed met de vissector en de visconsumptie. Maar we moeten nog meer vis op het bord krijgen bij de consument. Het Visbureau speelt daarbij een belangrijke rol, want alle schakels komen er samen. We moeten eensgezind opereren, dan kunnen we issues als de Brexit, het Europees visserijakkoord en de ruimte op zee goed aan.

Directeur Agnes Leewis benadrukte dat het eerste lustrum gevierd werd. Vijf jaar een onafhankelijk Nederlands Visbureau is een feit. "En we blijven activiteiten organiseren om vis te promoten, en dan met name Noordzeevis. De social media zullen daarin een belangrijke rol spelen. Om dat alles gestalte te geven zijn twee nieuwe medewerksters aangenomen: Tirza Koopmans en Remke Nehrstede, die beide enthousiast aan hun nieuwe baan begonnen zijn.

 
Lees ook
Gour (met) vis gezond

Gour (met) vis gezond

Nieuws van het Nederlands Visbureau. Met Gour (met) vis gezond, De zomereditie van Visculinair en De start van het haringseizoen

Het haringseizoen 2020 is gestart

Het haringseizoen 2020 is gestart

Het haringseizoen 2020 is begonnen. Vanwege de coronacrisis niet met de traditionele veiling, maar met de overhandiging van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe aan de zorghelden. In het Erasmus MC in Rotterdam ontvingen Ernst Kuipers en Diederik Gommers het eerste vaatje uit handen van het Nederlands Visbureau.

Hollandse Nieuwe Stijl, haringseizoen en vis van de maand

Hollandse Nieuwe Stijl, haringseizoen en vis van de maand

Nieuws van het Nederlands Visbureau. Met: Hollandse Nieuwe Stijl met Miljuschka, Voor wie neem jij vandaag een visje mee?, Start haringseizoen en Schol als vis van de maand