Oesterproeverij voor Human Right Watch

DSC_0433

 

Een proeverij met oesters en wijn bij visspecialist Peter van de Laar leverde afgelopen donderdagavond (23-10) 650 euro op voor Human Right Watch, het goede doel waarvoor dochter Steffie de marathon van New York gaat lopen. Steffie van de Laar, werkzaam bij Versplatform Nederland en dochter van Peter van de Laar, visspecialist en voorzitter van de VNV, loopt op 2 november de marathon van New York. Samen met veertig andere bevlogen jonge professionals loopt ze haar eerste marathon voor Human Right Watch, een organisatie die wereldwijd opkomt voor mensrechten. De opbrengst van dit jaar komt ten goede aan de ondersteuning van homo-organisaties in ontwikkelingslanden. Voor dit goede doel organiseerde ze zelf al meerdere evenementen.

 

Gillardeau

Tijdens de proeverij in de winkel van Peter van de Laar werden de oesters gepresenteerd door Marcus van den Noord, de Oesterman uit Culemborg in samenwerking met Machiel Otten van wijnhandel In de Blauwe Druif uit Nijmegen. Er werden zes verschillende oesters geproefd, oplopend in smaakintensiteit, in combinatie met vijf passende wijnen en een bijzonder biertje.

Oesters zijn in Nederland op de kaart gezet door Adri & Zoon, vertelt Van den Noord. “Vroeger kenden we hier eigenlijk alleen de Zeeuwse oesters. Maar met het op de markt brengen van de Gillardeau, echt een geweldige oester met een nootachtige smaak, heeft Adri & Zoon een enorme doorbraak bewerkstelligd. Er zijn nu in Nederland oesters van over de hele wereld te krijgen.

Meer over de workshop bij Peter van de Laar in de eerstvolgende Vis Special, met als thema Schaal- en schelpdieren.