Oesterseizoen geopend op de Oosterschelde

platte oesters

Het oesterseizoen is op donderdag 22 september formeel geopend op de Oosterschelde. Voorzitter Kees van Beveren van de Nederlandse Oestervereniging ontving tijdens een vaartocht op de Oosterschelde de ‘eerste platte oester’ van het nieuwe seizoen. 

Zeeuwse oesters komen zowel van de bodemkweek als van kweek op tafels in de Oosterschelde. Tijdens de vaartocht bekeken de genodigden een perceel met kweektafels. Daarnaast presenteerden Aad Smaal, Gees van Hemert en Margot Verhaagen Het Oesterboek en onder andere chef Syrco Bakker van Pure C in Cadzand-Bad demonstreerde verschillende bereidingen van de oester.

Bron: pzc.nl

Lees ook
Vis in de media - Week 34

Vis in de media - Week 34

Fascinatie voor oesters, interview met Bart van Olphen en massale vissterfte in de Oder. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Visbranche in de media - week 24

Visbranche in de media - week 24

Hollandse Nieuwe, melkende oesters en jonge Urker visser blaast de 'Last Post". Wat lazen we deze week over de visbranche? Een greep uit de media.

Visbranche in de media - week 18

Visbranche in de media - week 18

Problemen voor de Nederlandse kottervloot, de viskwekerij van Kingfish Nederland en de Zeeuwse Oesterzusjes. Wat kwam er deze week over de visbranche voorbij in andere media.