Oorkonde Noordzeevis uit Scheveningen voor Simonis aan de Haven

Simonis Noordzeevis Scheveningen

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen heeft er weer een nieuwe ambassadeur bij. Donderdag 17 februari nam Giovanni Simonis de bijbehorende oorkonde in ontvangst. Het restaurant kreeg de oorkonde vanwege het met passie aanbieden en geliefd maken van producten uit eigen zee.

Simonis is al decennia een begrip in het Scheveningse en het Haagse. De familie Simonis startte ooit met de handel van gerookte paling op de Haagse Markt en is inmiddels helemaal gericht op vis. Tegenwoordig beheert Simonis meerdere aspecten in de keten. Ze hebben naast een restaurant en viswinkel bij de visafslag op Scheveningen ook twee restaurants in de Tweede Haven, een strandtent, een restaurant op de boulevard, een viswinkel in het centrum en drie marktplaatsen. Bij al deze eetgelegenheden en verkooppunten staat (Noordzee)vis centraal.

Visafslag

Bij Giovanni Simonis kroop het bloed waar het niet gaan kon. Hij studeerde voor arts, maar ging toch aan de slag in het familiebedrijf en voelt zich daar als een vis in het water. “We zitten pal naast de Scheveningse visafslag met de zaak”, vertelt hij over zijn motivatie om ambassadeur te worden van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. “Doordat we de vis zelf inkopen op Scheveningen kunnen we onze restaurants en viswinkels via korte lijnen bevoorraden met optimaal verse vis. Simonis aan de Haven is de plek waar we veel van de vis die we op de afslag kopen weer verkopen aan de consument. We vertellen altijd met passie over de producten uit de Noordzee en we zijn trots op onze vissers.”

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrief

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Op de visafslag in Scheveningen komt dagelijks veel verse vis binnen. In de Noordzee leven ongeveer 220 verschillende vissoorten. Op ongeveer 30 soorten wordt commercieel gevist. De meest geconsumeerde vissen in Nederland komen niet uit de Noordzee. Dat is jammer volgens Stichting Noordzeevis uit Scheveningen die zich inzet voor de promotie Noordzeevis. "Onze zee is een van de meest gereguleerde en schone zeeën ter wereld. Van de Noordzeevis die in Nederland aan wal wordt gebracht, wordt 90% geëxporteerd. We importeren veel andere vissoorten, zoals zalm, tonijn, tilapia en pangasius. En dat is jammer aangezien wij zelf een kustland zijn met de Noordzee als achtertuin."

Dossiers
Lees ook
Werken in de viswinkel tijdens hittegolf

Werken in de viswinkel tijdens hittegolf

Volgens meteorologen lopen de temperaturen deze week hoog op en krijgen we waarschijnlijk te maken met een hittegolf. Ook vishandelaren moeten hier rekening mee houden. Welke maatregelen kan de visspecialist nemen?

Vis in de media - week 31

Vis in de media - week 31

Onbegrip bij vissers om verlies visrechten, Vishandel Plugge stopt na bijna 100 jaar en de paling in het onderwaterpark van Amsterdam. Wat lazen we de afgelopen week over de visbranche? Een greep uit de media.

Inflatie ligt boven 10 procent

Inflatie ligt boven 10 procent

Voor het eerst sinds september 1975 ligt de inflatie boven de 10 procent. Afgelopen maand steeg deze naar 10,3 procent ten opzichte van juli 2021. Deze stijging wijt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met name aan de prijsontwikkelingen van energie en woninghuur.