Oorkonde Stichting Noordzeevis uit Scheveningen voor Visgilde Kees Sloot

5 november 2021 Redactie Vismagazine
Rick Groenenboom, eigenaar Visgilde Kees Sloot, nam de oorkonde in ontvangst van Matthijs den Heijer, voorzitter Stichting Noordzeevis uit Scheveningen (foto: Stichting Noordzeevis uit Scheveningen).

Visgilde Kees Sloot uit Rotterdam ontving vrijdag 22 oktober de oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Hij kreeg deze vanwege het met passie aanbieden en onder de aandacht brengen van Noordzeevis uit Scheveningen. “Vis uit de Noordzee, dat is gewoon top. We mogen er echt trots op zijn dat we de rijke Noordzee als achtertuin hebben”, aldus Rick Groenenboom, eigenaar Visgilde Kees Sloot.

Rick Groenenboom startte op zijn zeventiende met werken in de visbranche. Hij begon bij Visgilde Gebroeders de Block in Krimpen aan den IJssel als bijbaantje. Hij leerde veel, deed veel kennis op door het zelf te doen en volgde de visvakopleiding. De interesse en liefde voor het vak groeide steeds meer. Vervolgens ging hij aan de slag als bedrijfsleider bij de Gebr. De Block. Nu twintig jaar later is hij de eigenaar van zijn eigen winkel, Visgilde Kees Sloot, in winkelcentrum Keizerswaard op Rotterdam Zuid. Deze winkel runt hij samen met zijn vriendin Robin Vos en een groot team van gepassioneerde werknemers.

Noordzeevis

Rick is nu twee jaar eigenaar van Viswinkel Kees Sloot en vindt het belangrijk om vis van dichtbij onder de aandacht te brengen bij zijn klanten: “Vis uit de Noordzee, dat is gewoon top. We mogen er echt trots op zijn dat we de rijke Noordzee als achtertuin hebben. En daar mogen we best wat meer uit eten.” Het ambassadeurschap bij Stichting Noordzeevis uit Scheveningen ziet hij als de kroon op zijn werk en om dit te vieren organiseerde hij aansluitend op de uitreiking van de oorkonde een braderie in het winkelcentrum. Er waren leuke aanbiedingen voor de klant, er liep een grote schol rond met hapjes, en het verhaal van Noordzeevis uit Scheveningen werd aan de hand van een volle vistafel met de consument gedeeld.

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Op de visafslag in Scheveningen komt dagelijks veel verse vis binnen. In onze Noordzee leven ongeveer 220 verschillende vissoorten. Op ongeveer 30 soorten wordt commercieel gevist. De meeste vissen die Nederlanders eten komen niet uit de Noordzee. Van de Noordzeevis die in Nederland aan wal wordt gebracht, wordt 90 procent geëxporteerd, terwijl soorten als zalm, tonijn, tilapia en pangasius worden geïmporteerd. "En dat is jammer aangezien wij zelf een kustland zijn met de Noordzee als achtertuin", aldus Stichting Noordzee uit Scheveningen.

Altijd op de hoogte blijven?