Oorkonde Stichting Noordzeevis uit Scheveningen voor Vishandel van Eeden

6 oktober 2020
Foto: Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Vishandel van Eeden ontving donderdag 1 oktober een oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen vanwege het met passie aanbieden en actief bijdragen aan het geliefd maken van vis uit eigen zee. Kevin van Eeden en zijn vrouw Iris Bothmer, eigenaren van de vishandel, kregen de oorkonde uit handen van Agnes Leewis, bestuurslid van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

Kevin (30) en Iris (25), beide uit Scheveningen, openden hun zaak 15 februari 2020. Twee weken voordat de coronacrisis voet aan land zette in Nederland. Rampspoed leek in het verschiet, maar het tegendeel was waar. Ze schakelden om naar  take away en kant-en-klaarmaaltijden bleken de oplossing. Na verscheidene aanpassingen in de zaak begonnen de klanten te komen en die bleven ook komen.

Carrièreswitch

Kevin werkt al zijn hele leven in de vissector. Van Scheveningen tot IJmuiden als fileerder. Maar voor Iris is het een carrièreswitch. Ze werkte eerst bij het notariaat, maar door de aanhoudende drukte in de winkel heeft ze haar baan opgezegd. Een grote verandering, maar ze is blij met de beslissing: “Ik vind het geweldig. Nadat de winkel anderhalve maand open was ben ik van een dag in de week helpen, naar fulltime meewerken gegaan. Het fileren van vis ben ik aan het perfectioneren en haring snijden heb ik inmiddels onder de knie.”

Passie

Een eigen viswinkel is altijd Kevin zijn droom geweest. Het is hard werken en doet hij met passie. Elke avond kijkt hij wat er de volgende dag wordt aangevoerd op de Scheveningse visafslag. En elke ochtend gaat hij om 06:00 uur richting de visafslag om de kwaliteit te inspecteren en de verse Noordzeevis te kopen. “Het liefst hou ik de keten zo kort mogelijk. Wat in de ochtend aankomt kan in de avond al op het bord van de klant liggen. We staan voor een lekker visje en kwaliteit, en Noordzeevis heeft dat allebei”, aldus Kevin. De Noordzeevissoorten die hij veelal koopt zijn schar, schol, wijting en kabeljauw. “Wijting is absoluut mijn favoriet. Het heeft een heerlijke smaak en ik raad het mijn klanten vaak aan. Door het verhaal erbij te vertellen merk ik dat klanten er steeds vaker naar vragen.” De jonge ondernemers kijken de toekomstig rooskleurig tegemoet en zitten vol ideeën om Noordzeevis uit Scheveningen prominenter op de kaart te zetten.

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen zet zich in om Noordzeevis geliefder te maken, organiseert bijeenkomsten voor alle belanghebbenden en ondersteunt de ambassadeurs en de sector om Noordzeevis uit Scheveningen op de kaart te zetten.

Altijd op de hoogte blijven?