Oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen voor AndermansKeuken

4 september 2020

Compagnons Bob Burger en Raymond Meere nemen de oorkonde in ontvangst van Matthijs den Heijer, voorzitter Stichting Noordzeevis uit Scheveningen (Foto Paul Einerhand)

Op woensdag 26 augustus ontving cateraar AndermansKeuken een oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Deze ontvingen zij voor het met passie aanbieden en actief bijdragen aan het geliefd maken van vis uit eigen zee. De compagnons Bob Burger en Raymond Meere namen de oorkonde in ontvangst van Matthijs den Heijer, voorzitter van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

Zowel Bob als Raymond zijn rasechte Scheveningers en chef-koks. Vis is er bij hun met de paplepel in gegoten. Ze ontmoette elkaar 32 jaar geleden op de werkvloer van het Franse restaurant Chez Eliza in Den Haag en werken inmiddels al 14 jaar samen in AndermansKeuken. Samen voorzien ze hun klanten van catering, private dining en lunch. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij de compagnons en op de visgerechten van de menukaart is enkel Noordzeevis terug te vinden.

“Noordzeevis is een topproduct en wordt veel te weinig gebruikt vinden wij”, aldus Bob. Maar ook Raymond is enthousiast: “Ik maak vaak wat Noordzeevis, bijvoorbeeld pieterman, in de keuken klaar en dat laat ik proeven aan de mensen in het restaurant. Ik laat ze altijd eerst proeven voordat ik vertel wat het is en ze zijn altijd enthousiast. Het is erg belangrijk er een verhaal bij het product verteld wordt.” Door middel van het organiseren van kleine workshops en kookdemo’s willen AndermansKeuken en Stichting Noordzeevis uit Scheveningen samen Noordzeevis beter op de kaart zetten.

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen zet zich in om de vis uit de Noordzee geliefd te maken in de gehele keten; van visser tot consument. Het doel is om veel meer mensen te laten genieten van de lokale, lekkere en gezonde vissen die de Noordzee te bieden heeft. Dit wordt gedaan door de verkrijgbaarheid en herkenbaarheid van Noordzeevis te vergroten. De stichting werkt met inmiddels 60 ambassadeurs, die allen ondernemers van op of rond Scheveningen zijn met liefde voor Noordzeevis.

 

Altijd op de hoogte blijven?