Oorkonde voor Zee op Tafel

Zee op Tafel

Restaurant Zee op Tafel heeft van Stichting Noordzeevis een oorkonde ontvangen voor het “prominent en met passie aanbieden en onder de aandacht brengen van Noordzeevis uit Scheveningen.”

Het in Den Haag gevestigde Zee op Tafel is zowel een restaurant als viswinkel in één. Ondanks een mediterrane uitstraling, is Noordzeevis sterk vertegenwoordigd in de zaak. Eigenaar Merijn Bus: “Ik ben voorstander van het gebruik van vis uit eigen zee en ik probeer daar ook op te sturen. De kwaliteit van Noordzeevis is top en de lijntjes zijn kort.”

Bus begon in Zee op Tafel als kok en werkte zich van daaruit op naar bedrijfsleider om ten slotte de zaak van de vorige eigenaars over te nemen, toen deze die wilden verkopen. Hij ontvangt in zijn zaak veel expats, die hij geregeld een Noordzeevis adviseert ter vervanging van de vis die zij normaliter eten. Voor Stichting Noordzeevis uit Scheveningen aanleiding om hem de oorkonde te verschaffen.

Dossiers
Lees ook
Weinig Noordzeevis in Scheveningse visgerechten

Weinig Noordzeevis in Scheveningse visgerechten

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen publiceert voor de vijfde keer het jaarlijkse onderzoek naar de Scheveningse menukaart. Hieruit blijkt dat meer restaurants Noordzeevis serveren, maar ook dat gerechten die worden aangeprezen als vis uit Scheveningen in de meeste gevallen geïmporteerde of gekweekte vis bevatten.

Biohutten in Haven Scheveningen stimuleren onderwaterleven

Biohutten in Haven Scheveningen stimuleren onderwaterleven

Onlangs vond de eerste controle plaats van de Biohuts in de Scheveningse haven. "Het eerste jaar van de Biohut zit er nog niet volledig op maar we zijn tevreden met wat we aantreffen", zegt mariene ecoloog Etienne Abadie over de ecologische kooien.

Bon Chef! De Swaen van Cas Spijkers - Reinold Vugs

Bon Chef! De Swaen van Cas Spijkers - Reinold Vugs

Hotel-restaurant De Swaen in het Brabantse Oisterwijk is in de jaren tachtig een heuse culinaire hotspot waar veel van de nu bekende chefs (Jonnie Boer, Sergio Herman en Margo Reuten onder andere) en – inmiddels Meester Patissiers – Rudolph van Veen en Robèrt van Beckhoven hun eerste belangrijke stappen op het culinaire vakgebied zetten