Opbrengst veiling eerste kistje Meischol 2022 voor Stichting Hulphond

13 mei 2022 Redactie Vismagazine
Foto: Lieneke Schuitemaker

Stichting Visserijdagen Urk organiseert op 23 mei de veiling van het eerste kistje Meischol. De opbrengst van de veiling gaat in 2022 naar Stichting Hulphond Nederland. 

De Meischolveiling vindt al sinds 2010 plaats. Stichting Visserijdagen Urk organiseert deze om de Noordzeevisserij, de visproducten uit de Noordzee en de plaats Urk te promoten. De afgelopen twee jaar kon de veiling vanwege de coronapandemie niet doorgaan. De organisatie hoopt daarom dit jaar op een recordopbrengst. De laatste veiling van 2019 bracht 142.000 euro op voor ALEH Negev.

Eerste kistje meischol

Dit jaar wordt het eerste kistje Meischol geveild voor stichting Hulphond Nederland. Deze stichting besteedt de  opbrengst aan de opleiding en inzet van hulphonden voor de begeleiding van kinderen en jongeren met een geestelijke zorgvraag en veteranen met PTSS. Oud Commandant der Strijdkrachten en ambassadeur van Hulphond Nederland Peter van Uhm woont als eregast de veiling bij.

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Stichting Hulphond Nederland

Door middel van dierondersteunde therapie en speciaal opgeleide therapeuten helpt Hulphond Nederland sinds 2012 vanuit inmiddels twaalf locaties in Nederland – in samenwerking met jeugdzorg en GGZ-instellingen – zo’n 700 jongeren met psychische problematiek per jaar. In 2020 is daar het programma voor volwassen met traumaklachten en stressorgerelateerde problematiek aan toegevoegd. De therapie activiteiten van Hulphond Nederland worden aangeboden onder de naam Domingo House.

Meedoen aan de veiling

"Bedrijven zijn meer dan welkom om mee te doen aan deze unieke veiling", meldt Stichting Visserijdagen Urk. "Bij te dragen aan dit bijzondere, goede doel én kans te maken op het eerste eerste kistje Meischol en de daarbij behorende exposure.

Bedrijven en particulieren kunnen zich aanmelden of vragen om meer informatie bij Stichting Visserijdagen Urk (secretariaat@visserijdagenurk.nl) of stichting Hulphond Nederland (p.blickman@hulphond.nl).

Altijd op de hoogte blijven?