Vrijdag 18 juni opende Seafarm het Fruits de Mer-seizoen 2021. Dat gebeurde met het Fruit de Mer-fest. Genodigden kwamen bijeen bij Seafarm in Kamperland, waar Adri en Dave Bout het seizoen openden. Er was een speciaal Fruits de Mer-menu en de gasten kregen een rondleiding in de recirculaire viskwekerij, waar Seafarm tarbot en tong kweekt.

Topchef Edwin Vinke creëerde voor de gelegenheid een speciaal gerecht met dry aged tarbot van Seafarm. Tom, Edwin’s zoon en rechterhand bij twee sterren Michelin restaurant De Kromme Watergang, serveerde dit  tussengerecht voor de eerste keer aan de gasten tijdens de seizoensopening. 

De populariteit van schelpen groeit. Als Europees schelpdierenspecialist kweekt Seafarm haar eigen oesters en vangt haar eigen mesheften. Andere schelpen worden elders ingekocht maar verwateren in het pure
Oosterschelde bronwater, meldt Seafarm. "De bron steekt 70 meter diep en het schoonspoelen met dit bronwater zorgt voor de zacht zilte smaak en voor 99% zandvrije schelpen, een van de belangrijkste  kwaliteitscriteria bij dit product."

Het Zeeuwse familiebedrijf Seafarm wil als tarbotkwekerij van kwalitatieve, smakelijke, ecologisch gekweekte vis ontwikkelen. De schelpengroothandel en het populaire Seafarm Restaurant laten het publiek zien, maar vooral proeven van hun producten om  zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met zeevruchten.

Altijd op de hoogte blijven?