Foto's: Stichting Promotie Oosterscheldekreeft

Het kreeftenseizoen 2021 is begonnen. Vandaag, op 25 maart vond in Zierikzee de officiële opening plaats. Vanwege de coronapandemie was het niet mogelijk om de traditionele veiling te organiseren. Dus koos Stichting Promotie Oosterscheldekreeft voor een kleinschalige opening.

Kreeftenvisser Gerrie van den Hoek haalde met zijn boot MS3 de eerste Oosterscheldekreeft van het jaar 2021 binnen. Later overhandigde hij deze kreeft aan de heer Luit Ezinga, voorzitter van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft. Later vandaag geeft Hans van Geesbergen, de vicevoorzitter van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft,  de kreeft door aan de bekende cabaretier Najib Amhali, ambassadeur van de Stichting Sawasdee.

Geen grote veiling 

Net als vorig jaar kon er vanwege de coronapandemie en de daarmee gepaard gaande maatregelen geen grote Amerikaanse veiling op de visafslag van Colijnsplaat plaatsvinden. Toch heeft visafslagorganisatie United Fish Auctions een manier gevonden om de kreeft te verkopen en hoopt zij met de opbrengst een substantiële donatie te kunnen doen voor de Stichting Sawasdee. Met de verkoop van de eerste Oosterscheldekreeft hoopt de stichting extra middelen in te zamelen om een recent opgezette school voor agrarisch beroepsonderwijs in Cambodja verder uit te breiden.

Sinds het jaar 2000 organiseert de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft op de laatste donderdag van de maand maart de officiële en feestelijk opening van het kreeftenseizoen. Twee jaar op een rij heeft deze feestelijke opening niet plaats kunnen vinden.

Kreeftenmenu

“Nu maar hopen dat de terrassen en restaurants zo snel als mogelijk open gaan, zodat we weer met ons allen kunnen genieten van deze mooie Zeeuwse lekkernij”, zegt Ezinga. De leden van de Kring van de Oosterscheldekreeft, verspreid over heel Zeeland, hebben speciale 3-gangen kreeftenmenu’s samengesteld voor een uniforme prijs van € 64,50 per persoon. 

 

Altijd op de hoogte blijven?