Oproep: Doe mee aan de Nationale Mosselweek 2022

Mosselweek 2022_foto Good Fish

Foto: Good Fish

Van 17 tot en met 23 oktober 2022 vindt de Nationale Mosselweek plaats. Good Fish roept samen met MSC en het Nederlands Mosselbureau restaurants op om mee te doen aan deze week en hun gasten te verrassen met een ‘mosselbite’ of ‘mosselamuse’.

Good Fish, MSC en het Nederlands Mosselbureau bliezen in 2021 de Nationale Mosselweek nieuw leven in. Het doel is promotie van de mossel. Good Fish: “Mosselen een supermooi alternatief zijn voor minder duurzame vis- en of vleesgerechten. Mosselen zijn niet overbevist, hebben de laagste CO2-footprint en er wordt geen gebruik gemaakt van chemicaliën, mest, antibiotica of andere toevoegingen. Mosselen filteren hun eigen voedsel uit het water, er is goede controle en minimale impact op het overige zeeleven. Daarbij zijn mosselen ook nog een eiwitrijke, dus heel smakelijke vleesvervanger!”

Jongeren

Mosselen zijn vooral populair bij vijftigplussers. De sector wil deze vergrijzing van mosselliefhebbers tegengaan en wil met de Nationale Mosselweek ook jongeren enthousiasmeren voor mosselen Daarom vragen ze restaurants een ‘mosselbite’ of ‘mosselamuse’ te serveren in plaats van de traditionele mosselpan. “Een klein hapje waar je je gasten mee verrast, hiermee willen wij de mossel bij een 'jongere' doelgroep in de smaak laten vallen.”

De Nationale Mosselweek vindt plaats van 17 tot en met 23 oktober. Restaurants die willen deelnemen kunnen zich daarvoor aanmelden bij Good Fish

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Nieuwe MSC-standaard voor duurzame visserij

Nieuwe MSC-standaard voor duurzame visserij

De Marine Stewardship Council (MSC) lanceerde 26 oktober een nieuwe wereldwijde standaard voor de duurzame certificering van wildvangstvisserijen. De MSC Visserijstandaard versie 3.0 volgt op de meest uitgebreide herziening die de organisatie ooit heeft uitgevoerd.

NAPA en MSC: Stop overbevissing noordoostelijke Atlantische Oceaan

NAPA en MSC: Stop overbevissing noordoostelijke Atlantische Oceaan

North Atlantic Pelagic Advocacy Group (NAPA) en Marine Stewardship Council (MSC) doen een oproep om de overbevissing van de pelagische bestanden in de noordoostelijke Atlantische Oceaan tegen te gaan. “Deze overbevissing kan niet langer zo doorgaan.”

Nieuw wetenschappelijk ICES-advies: wijting, haring en makreel in 2021 overbevist

Nieuw wetenschappelijk ICES-advies: wijting, haring en makreel in 2021 overbevist

Marine Stewardship Council (MSC), het internationale keurmerk voor duurzame visserij, roept op tot dringende actie omdat ecologisch en economisch vitale pelagische visbestanden in het noordoostelijke deel van de Atlantische Oceaan overbevist blijven. Dit komt doordat regeringen er al jarenlang niet in slagen om vangstquota af te spreken die de toekomst...