‘Oud en jong herontdekt de versspecialist’

14 oktober 2020 Xandra Veltman

Gerechten vormen een steeds groter deel van de verkoop. Dat biedt visspecialisten de kans om meer dan ooit met hun eigen stijl en smaak extra markt te veroveren. Ondersteuning daarbij van leveranciers is altijd welkom en inspirerend. Vandaag het vijfde en laatste deel van deze rondvraag rondom het thema smaakmakers met Ru-vis en Yama.

Je hoort regelmatig dat de coronacrisis een goede periode is geweest voor met name versspecialisten in het betere segment. Zo ook voor Ru-vis in Leusden, meldt eigenaar Ruud van Diermen. “Ik denk dat een flinke groep consumenten de specialist opnieuw heeft ontdekt. Mensen namen de tijd om lekker te koken toen ze niet uit eten konden. Vaak gaven ze in plaats daarvan wat meer uit aan lekkere vis en visproducten. Bovendien profiteerde de ambulante handel ervan dat tweeverdieners tijd hadden om naar de markt te gaan of de standplaats te bezoeken. Als alles straks weer terug is naar normaal, verwacht ik dat we wat meer klanten hebben gekregen en dat er een goede toekomst voor ons is weggelegd.”

Ru-vis trekt ouderen én veel jongeren. “De Aziatische keuken bijvoorbeeld is heel populair geworden en gegroeid. Voor onze Oosterse gerechten werken we al twintig jaar erg prettig samen Yama. We hebben poké bowls, sushi, speciale sauzen, het loopt als een trein. Yama heeft een serie producten waarmee we prachtige gerechten op tafel zetten. Dat is hun kracht, naast de goede samenwerking met de detailhandel. Wat bijvoorbeeld goed loopt is de Surf & Turf, een combigerecht met vis en vlees. Yama levert de fried wakadori chicken: sous-vide gegaarde kippendij in Yakitori style marinade. Die bakken we op een bakplaat, wat groente en garnalen erbij en klaar. Het is een topper.”  

Dit is vijfde en laatste deel van deze rondvraag met het thema smaakmakers. Lees hier deel 1deel 2deel 3 en deel 4 terug. Abonnees van Vismagazine lezen de complete rondvraag online of in Vismagazine 6-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af op Vismagazine en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 excl btw!

Altijd op de hoogte blijven?