Oud-visser begint privémuseum 'Thuishaven'

visserijmuseum Lombardsijde

Charles Beuckels werkte 40 jaar in de visserij. Nu opent hij zijn eigen privémuseum 'Thuishaven' in Lombardsijde, West-Vlaanderen. De carrière van Beuckels loopt als een rode draad door het museum. Er is een door Beuckens zelf gemaakte miniatuurvloot, veel foto's en attributen, en de vele verhalen van Beuckels zelf.

Beuckels begon als 15-jarige als scheepsjongen. Hij leerde de vissersstiel op IJsland. Vele jaren voer hij als schipper-reder op de Nieuwpoort 86, ookwel bekend als de garnalenkoning van de Belgische vissersvloot. De verhalen van Beuckels belichtten zowel de mooie als de lelijke aspecten van het vissersvak. Het filmpje op Focus-WTV geeft een impressie van Beuckels en zijn museum.

Het privémuseum Thuishaven is open op aanvraag. De toegang is gratis.

Lees ook
Expositie Het verdriet van Zoutkamp

Expositie Het verdriet van Zoutkamp

Vanaf 5 april is in het Visserijmuseum in Zoutkamp de tentoonstelling Het verdriet van Zoutkamp te bezichtigen. De tentoonstelling gaat over de gevolgen voor de vissers van de afsluiting van de Lauwerszee in 1969. Aan de hand van foto- en filmmateriaal wordt het leven van de vissers voor en na 1969 getoond.  "De vissers vonden de afsluiting indertijd...